Με απαισιοδοξία αρχίζει σήμερα η Συνεδρίαση Ριο+20 για την προστασία του πλανήτη - iefimerida.gr

Με απαισιοδοξία αρχίζει σήμερα η Συνεδρίαση Ριο+20 για την προστασία του πλανήτη

Με απαισιοδοξία αρχίζει σήμερα η Συνεδρίαση Ριο+20 για την προστασία του πλανήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχίζει σήμερα, με πολλά απρόοπτα, η Διάσκεψη Ρίο+20, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων, απο τη τελευταία διάσκεψη για το περιβάλλον, που έγινε πάλι στο Ριο της Βραζιλίας. Δυστυχώς όμως οι επιδράσεις της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, είναι αισθητές, επηρρεάζοντας αρνητικά την εξέλιξη της διαδικασίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των διαπραγματευτών, σχετικά με το κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος, υπήρξαν έντονες σε πολλά θέματα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε ένα κέιμενο «χωρίς πραγματική ουσία», όπως το χαρακτήρισαν οι οικολογικές οργανώσεις χθες,το οποίο καλέι σε επείγουσα ανάληψη δράσης, κατά της μη βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης, αλλά δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες ούτε κάποιο πλάνο για το πως η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να ακολουθήσει την οικολογική οδό, ενω επαναλαμβάνονται πολλές ανεκπλήρωτες δεσμέυσεις του παρελθόντος.

Το κείμενο έγινε αμέσως αντικείμενο κριτικής απο τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, με τρανταχτό παράδειγμα αυτό του Κρέγκ Μπένετ απο τους «Φίλους της Γης», ο οποίος δήλωσε οτι «αυτό το νερωμένο σχέδιο καθιστά σαφές ότι στις συνομιλίες του Ριο δεν υπάρχει η δύναμη του Πυρός που χρειάζεται για να επιλυθεί η παγκόσμια έκτακτη ανάγκη την οποία αντιμετωπίζουμε.»

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν περισσότεροι απο 100 πολιτικοί αρχηγοί, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενω αίσθηση θα κάνουν, σημαντικές απουσίες, όπως της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι έστειλαν υπουργούς τους ως αντιπροσώπους, αφου οι ίδιοι είναι πολύ απασχολημένοι με την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ