Το Βερολίνο άφησε τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου να διαρρεύσει - iefimerida.gr

Το Βερολίνο άφησε τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου να διαρρεύσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα βορά στους κερδοσκόπους», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και στο σχετικό της άρθρο αναφέρει ότι ένας Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να αποκάλυψε πληροφορίες για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου με αντικείμενο την κρίση στην Ελλάδα.

Η είδηση μεταδίδεται και από την ελληνική εκδοχή του site της Deutche Welle, όπου και αναφέρεται ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι «κάποιος από το Βερολίνο χωρίς αίσθημα ευθύνης αφήνει να διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες με αποτέλεσμα η Ελλάδα και το ευρώ να γίνονται βορά στους κερδοσκόπους».

Η οργή των χωρών της ευρωζώνης είναι μεγάλη, επισημαίνει η εφημερίδα: «Διότι είναι πάντα γερμανικές πηγές από τις οποίες διοχετεύονται απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες ενισχύουν τη δράση των κερδοσκόπων. Μια επικριτική φωνή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της τονίζει στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας ότι στη Γερμανία υπάρχουν πρόσωπα που συνειδητά σπέρνουν φήμες και μισές αλήθειες. Είτε δρουν ανεύθυνα, είτε έχουν τη δική του ατζέντα, γεγονός που θα είχε καταστροφικές συνέπειες».

Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung αναφέρεται ότι εκφράζουν την ανησυχία τους για τις «αδυναμίες του Βερολίνου» και εκπρόσωποι μιας άλλης «μεγάλης χώρας της ευρωζώνης».

Η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο Λουξεμβούργο είχε συμφωνηθεί να κρατηθεί μυστική μέχρι το κλείσιμο των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες. Στόχος ήταν να αποφευχθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις στις αγορές.

«Όλοι οι συμμετέχοντες κράτησαν το λόγο τους εκτός από το Βερολίνο», συνεχίζει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο έγινε αδύνατη μια ήρεμη και ψύχραιμη συζήτηση για την κρίση στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ