Η Ισπανία ράβει το δικό της... μνημονιακό κοστούμι - iefimerida.gr

Η Ισπανία ράβει το δικό της... μνημονιακό κοστούμι

Η Ισπανία ράβει το δικό της... μνημονιακό κοστούμι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αποτέλεσμα του ελέγχου των τραπεζών της θα περιμένει η Ισπανία προκειμένου να καθορίσει το ύψος της βοήθειας που θα ζητήσει επίσημα από τη Ευρωζώνη, δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει η διαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Σε δηλώσεις του από τη σύνοδο της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού, ο ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αυτό που κάνουμε τώρα είναι να διαπραγματευόμαστε το Μνημόνιο» το οποίο θα συνοδεύει το επίσημο αίτημα για για την ανακεφαλαιοποίηση του ισπανικού τραπεζικού τομέα. Ο Μαριάνο Ραχόι πρόσθεσε πως οι όροι της ευρωπαϊκής βοήθειας θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα του τραπεζικού ελέγχου

Παράλληλα, το ισπανικό υπουργείο Οικονομίας διέψευσε χθες ότι θα αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο ο δεύτερος έλεγχος των τραπεζών της. Ο έλεγχος θα γίνει «γύρω στις 31 Ιουλίου», τόνισε πηγή του υπουργείου.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν αναλάβει από κοινού ο γερμανικός οίκος Ρόναλντ Μπέργκερ και ο αμερικανικός Ολιβερ Γουάιμαν θα υποβληθούν στην κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία θα αξιολογήσει βάσει αυτών τις κεφαλαιακές της ανάγκες και τα νέα αποθεματικά για τον τραπεζικό τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ