Ο Bobby Neal Adams κι η φωτο-χειρουργική - iefimerida.gr

Ο Bobby Neal Adams κι η φωτο-χειρουργική

Ο Bobby Neal Adams κι η φωτο-χειρουργική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Bobby Neal Adams είναι ένας βραβευμένος Αμερικάνος φωτογράφος που εδώ και δυο δεκαετίες φωτογραφίζει κυρίως τις αλλαγές που επέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με την πάροδο των χρόνων και τον τρόπο που το επηρεάζουν οι συνθήκες ζωής. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, άρχισε τη δεκαετία του '80 να χρησιμοποιεί μια τεχνική φωτομοντάζ που ονομάζεται «φωτο-χειρουργική», στην οποία οι φωτογραφίες αλλάζουν μέσα από διάφορες επεξεργασίες και κολάζ. Αυτά τα πρότζεκτ περιλαμβάνουν οικογενειακά δέντρα, ζευγάρια και «ηλικιακούς χάρτες».

Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει φωτογραφίσει αμέτρητους ναούς και κτίρια στην Μπούρμα, στην Ταϊλάνδη, στην Καμπότζη, στο Λάος και στο Βιετνάμ (μία επιλογή από όλα αυτά μπορεί να βρει κανείς στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 1997). Το επόμενο πρότζεκτ του με φωτογραφίες θυμάτων από νάρκες και ακρωτηριασμένα σώματα και τίτλο «Σπασμένα Φτερά» προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Πρόσφατα άρχισε να φωτογραφίζει αεροπλάνα που μόλις προσγειώθηκαν όπως φαίνονται από το έδαφος και ασχολήθηκε ξανά με τα οικογενειακά δέντρα, κάνοντας κολάζ με μέλη οικογενειών διαφορετικών γενιών, επιχειρώντας να δείξει πώς έχει περάσει το DNA από τον πατέρα στο γιο ή από τη μητέρα στην κόρη.

Ποτέ στη δουλειά του δεν έχει χρησιμοποιήσει Photoshop. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και έργα του έχουν εκτεθεί κατά καιρούς ή υπάρχουν μόνιμα σε μεγάλα αμερικάνικα μουσεία και γκαλερί.

http://www.bobbyneeladams.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ