Ιατρικός Σύλλογος: Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα από την έλλειψη φαρμάκων - iefimerida.gr

Ιατρικός Σύλλογος: Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα από την έλλειψη φαρμάκων

Ιατρικός Σύλλογος: Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα από την έλλειψη φαρμάκων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου για «ανθρωπιστική κρίση» κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με αναφορά που απέστειλε στον ΟΗΕ, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακα.

Στην αναφορά του ο ΙΣΑ τονίζει ότι «χιλιάδες Έλληνες ασθενείς βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη και τα φαρμακεία, λόγω στάσης πληρωμών από τους Ασφαλιστικούς Φορείς, να αδυνατούν να χορηγήσουν πλέον φάρμακα στους ασφαλισμένους».

Σημειώνει ότι «μία κρίση χρέους μετατράπηκε αίφνης σε μία ανθρωπιστική κρίση, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο, αλλά και δεν θα πρέπει να επισφραγιστεί με την απώλεια ανθρώπινων ζωών» και προσθέτει ότι «οι αναποτελεσματικοί χειρισμοί των υπευθύνων, η έλλειψη πρόνοιας σε τοπικό, αλλά και η αδυναμία κατανόησης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον ευαίσθητο τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης, κινδυνεύουν πλέον να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές».

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Ιατρικός Σύλλογος, ότι επιβάλλεται να γίνει πράξη η Ευρώπη των Λαών και η Ευρωπαϊκή Χάρτα Υγείας, έτσι ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι να έχουν εξασφαλισμένη την πρόσβαση σε στοιχειώδες επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ