Η ΕΕ πιέζει την Κύπρο να πάρει πλήρες πακέτο διάσωσης - iefimerida.gr

Η ΕΕ πιέζει την Κύπρο να πάρει πλήρες πακέτο διάσωσης

Η ΕΕ πιέζει την Κύπρο να πάρει πλήρες πακέτο στήριξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πλήρες πακέτο διάσωσης της τάξης των 10 δισ. ευρώ πιέζουν οι ευρωπαϊκές αρχές να πάρει η Κύπρος, αντιδρώντας στις απόπειρες της χώρας να περιορίσει τη βοήθεια μόνο στο τραπεζικό της σύστημα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο Βloomberg δύο αξιωματούχοι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Κομισιόν θέλουν να συνδέσουν οποιοδήποτε κυπριακό αίτημα με μια ενεργή εποπτεία.

Η Κύπρος μπορεί να αντιστάθηκε στις πιέσεις να υποβάλλει αίτημα πριν από τις ελληνικές εκλογές, σημείωσε ο ένας από τους αξιωματούχους, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι τη σύσκεψη των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουνίου.

Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσως Σιαρλής, άλλωστε, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Κύπρος να χρηματοδοτηθεί είτε μέσω διμερούς δανείου ή μέσω του EFSF.

Ο ίδιος σημείωσε πως η χρηματοδότηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Μεγαλονήσου παραμένει προτεραιότητα, καθώς το θέμα επείγει, ενώ δεν αποκλείει την προσφυγή στο EFSF, υπό τους κατάλληλους όρους.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα λάβουμε την χρηματοδότηση που χρειαζόμαστε για να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες, είτε αυτό γίνει μέσω διμερούς συμφωνίας, ή μέσω του μηχανισμού», δήλωσε ο κ. Σιαρλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ