Λαγκάρντ: Να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στο ΔΝΤ - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στο ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στο ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως οι γυναικεία παρουσία εντός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έπρεπε να αυξηθεί, εξέφρασε η γενική διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γ.γ, του ΔΝΤ σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύθηκε στο τεύχος του γερμανικού περιοδικού «Brigitte» τόνισε πως επιθυμεί η αναλογία των γυναικών εργαζομένων στο ΔΝΤ από το 20% του συνόλου, σήμερα, να ανέλθει σύντομα στο 30%.

«Όταν ήμουν νεότερη, είχα την άποψη—όπως ίσως σήμερα η 'Αγγελα Μέρκελ - ότι οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη να αυξήσουν την αντιπροσώπευσή τους στους χώρους εργασίας», δηλώνει στην ίδια συνέντευξη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. «Όμως, έχω πλέον μεταβάλει αυτή την άποψη επιθυμώ από 20% σήμερα σύντομα να ανέλθει στο 30% του συνόλου το ποσοστό των γυναικών εργαζομένων στο ΔΝΤ».

Το ΔΝΤ ωστόσο δεν έχει επίσημα στοιχεία για την αναλογία των ανδρών και των γυναικών που εργάζονται ως προσωπικό.

Η Λαγκάρντ είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ύστερα από 10 άντρες. Παρέλαβε από τον συμπατριώτη της Ντομινίκ Στρος-Καν, που παραιτήθηκε εξαιτίας αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη πέρυσι τον Μάιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ