Δεν βλέπουν ούτε δραχμή, ούτε αλλαγές στο Μνημόνιο οι ξένοι - iefimerida.gr

Δεν βλέπουν ούτε δραχμή, ούτε αλλαγές στο Μνημόνιο οι ξένοι

Δεν βλέπουν ούτε δραχμή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μετεκλογικές εκτιμήσεις των διεθνών οίκων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας διαβλέπουν τις εξελίξεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία σε σχέση με την μεγάλη αβεβαιότητα που κυριάρχησε τις προηγούμενες ημερες.

Η Credit Suisse θεωρεί ότι οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ περιορίζονται στο 20%και σημειώνει ότι το βασικότερο ζήτημα για την συνέχεια είναι τα 23,9 δισ που αφορούν την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την χρηματοδότηση μέσω του ELA που αφορα ένα τεράστιο ποσοστό του ΑΕΠ πια και την αποπληρωμή τς δόσης των 3,9 δισ. προς την ΕΚΤ τον Αύγουστο.

Η Credit Suisse δεν βλέπει σοβαρές δυνατότητες για αλλαγές στο Μνημόνιο, καθώς το 'Ελλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών βρίσκεται στο 8,6% και το πρωτογενές έλλειμμα παραμένει. Την ίδια ώρα η Morgan Stanley διερωτάται αν ο κίνδυνος του Δραχμαγεδδώνα έχει αποφευχθεί, καθώς ακόμα αμφιβάλλει αν τελικά η χώρα θα επιχειρήσει να «ρίξει» τους ξένους δανειστές-ομολογιούχους παρά να πληρώσει με μια επώδυνη διαδικασία προσαρμογής. Και σημειώνει ότι η οικονομία πρέπει με κάθε τρόπο να επιτύχει το πρωτογενές πλεόνασμα για να μπορέσει η χώρα να διαπραγματευθεί.

Εν κατακλείδι οι πιστωτές μας δίνουν μια ακόμα ευκαιρία εκτιμώντας ότι είναι πιθανότερο να αποφύγουμε τη έξοδο από το ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ