Οι επιχειρήσεις δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και αντεπιτίθενται στους χάκερς - iefimerida.gr

Οι επιχειρήσεις δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και αντεπιτίθενται στους χάκερς

Οι επιχειρήσεις δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και αντεπιτίθενται στους χάκερς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συλλογή απόρρητων πληροφοριών δεν θα είναι πλέον παιχνιδάκι για τους χάκερς, καθώς πολλές εταιρίες αποφάσισαν να αντεπιτεθούν και συγκρότησαν ομάδες εξουδετέρωσης των επιτήδειων του διαδικτύου.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, οι ειδικές ομάδες έχουν στόχο να παρακολουθούν τις επιθέσεις των χάκερς στα αρχεία των εταιριών. Μόλις μια επίθεση γίνει αντιληπτή, η ομάδα που έχει δημιουργηθεί δεν προσπαθεί απλώς να την αποτρέψει αλλά να αποκτήσει και η ίδια πρόσβαση στον υπολογιστή του επιτιθέμενου, με στόχο όχι μόνο να αποκομίσει περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση αλλά να προξενήσει και η ίδια αντίστοιχες ζημιές.

Προσπαθούν με άλλα λόγια να δώσουν το μήνυμα ότι ενέργειες εναντίον της εταιρείας δεν μένουν αναπάντητες.

Βέβαια πρόκειται για αμφίβολης νομιμότητας πρακτική η οποία ενδέχεται να επιφέρει νομικές κυρώσεις, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ως μέθοδος θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ