Αρνείται η Κούβα την ευθύνη για θάνατο διαφωνούντα, ανησυχούν οι ΗΠΑ - iefimerida.gr

Αρνείται η Κούβα την ευθύνη για θάνατο διαφωνούντα, ανησυχούν οι ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνήθηκε η Κούβα την οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο διαφωνούντα ο οποίος πέθανε τρεις μέρες μετά τη σύλληψη του και φέρεται να έχει ξυλοκοπηθέι από τις Κουβανέζικες αρχές. "Ανησυχούμε πάρα πολύ όσον αφορά το θάνατο του κ. Σότο και παρακολουθούμε στενά την υπόθεση αυτή" δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Χουάν Ουιλφρέντο Σότο, μέλος μια μικρής οργάνωσης που αντιτίθεται στην ηγεσία της Κούβας, φέρεται να συννελήφθη χωρίς αιτία, να κρατήθηκε για 3 ώρεςκαι να ξυλοκοπηθηκε απο την Κουβανέζικη αστυνομία μετά απο διαδήλωση. Η αρχές της Κούβας αρνήθηκαν το γεγονός, λέγοντας πως τα αποτελέσματα της νεκροψίας δείχνουν πως ο άντρας πέθανε απο φυσικά αίτια.

Σε μήνυμα που μεταδώθηκε απο την κρατική τηλεόραση η Κούβα κατηγόρησε τους διαφωνούντες λέγοντας πως οι διαφωνούντες θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας και να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης απο την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα μεγάλη ανησυχία για το θάνατο του κουβανού διαφωνούντα. "Ενημερωθήκαμε σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για το θάνατο του κουβανού διαφωνούντα Χουάν Ουιλφρέντο Σότο" και τις συνθήκες υπό τις οποίες απεβίωσε, σύμφωνα με τους κουβανούς διαφωνούντες, δηλώνει σε μήνυμά του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ο Σαρλς Λουόμα-Όβερστριτ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Ανησυχούμε πάρα πολύ όσον αφορά το θάνατο του κ. Σότο και παρακολουθούμε στενά την υπόθεση αυτή", προσθέτει στο μήνυμά του, στο οποίο εκφράζει επίσης τα συλλυπητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης προς την οικογένεια και τους φίλους του κουβανού διαφωνούντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ