«Ένεση» 456 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ διπλασιάζει τη δανειοδοτική του ικανότητα - iefimerida.gr

«Ένεση» 456 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ διπλασιάζει τη δανειοδοτική του ικανότητα

Ένεση 456 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ διπλασιάζει τη δανειοδοτική του ικανότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 456 δισ. δολάρια αποφάσισαν οι ηγέτες του G20 να ανέλθουν οι νέοι πόροι που θα συγκεντρωθούν για την ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανακοινώνοντας την απόφαση του G20, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις χώρες που δεν είχαν προσδιορίσει το ύψος της συμβολής τους , όπως η Κίνα, η οποία θα συνεισφέρει 43 δισεκατομμύρια δολάρια, ή δεν είχαν αποφασίσει ότι θα συνεισφέρουν, όπως το Μεξικό.

Οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι συναντήθηκαν πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν για την ενίσχυση της συνεισφοράς τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την πρόθεση να την συνδέσουν με σειρά μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του Ταμείου που εκκρεμούν και θα αυξήσουν το ειδικό βάρος των αναπτυσσόμενων χωρών στους μηχανισμούς λήψεως αποφάσεων.

«Μεγάλες και μικρές χώρες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας και άλλες είναι πιθανόν να τις ακολουθήσουν...Κατά συνέπεια, το σύνολο των δεσμεύσεων που διατυπώθηκαν ανέρχεται σε 456 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί σχεδόν στον διπλασιασμό της δανειοδοτικής μας ικανότητας», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ