G20 προς ΕΕ: Συνεργαστείτε με την Ελλάδα για να μείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

G20 προς ΕΕ: Συνεργαστείτε με την Ελλάδα για να μείνει στο ευρώ

G20 προς ΕΕ: Συνεργαστείτε με την ελληνική κυβέρνηση για να μείνει στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο προσχέδιο της απόφασης της Συνόδου των G20 εκφράζεται η ελπίδα ότι η Ευρωζώνη θα συνεργαστεί αρμονικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων καθώς και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της εντός του ευρώ.

Στο προσχέδιο, όπως διέρρευσε στο Reuters, σημειώνεται επίσης πως «η Ευρώπη θα συμφωνήσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσει την Ευρωζώνη σταθερή και ανέπαφη».

Επίσης, σύμφωνα με το protothema.gr οι χώρες της Eυρωζώνης καλούνται «να βρουν τρόπους για να σπάσουν την επικίνδυνη αλληλεξάρτηση μεταξύ των κρατών και των τραπεζών».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που μετέχουν στο G20 θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της σταθερότητας και την ακεραιότητας της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των χρηματοοικονομικών και το κόψιμο της επικίνδυνης αλληλεξάρτησης μεταξύ κρατών και τραπεζών».

Την ίδια ώρα το προσχέδιο τονίζει ότι παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τα μέλη του G20 η «ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη που μειώνει την ανεργία, καθώς οδηγεί σε υψηλότερη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και αύξηση της ευδαιμονίας σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ