Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει φόρμουλα για συμμετοχή στη συγκυβέρνηση - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει φόρμουλα για συμμετοχή στη συγκυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει φόρμουλα για συμμετοχή στη συγκυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, αποτυπώθηκε κατά την πολύωρη σύσκεψη που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους 7 κορυφαίους στην Ιπποκράτους.

Οι μετέχοντες στη σύσκεψη -Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Μίμης Ανδρουλάκης και Πέτρος Ευθυμίου- υποστηρίζουν ότι δεν τέθηκε θέμα προσώπων και μάλιστα, όταν ενημερώθηκαν ότι από ΜΜΕ διακινείται η πληροφορία πως συζήτησαν επί προσώπων σχολίασαν εν χορώ: «Ελεος!».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το θέμα ετέθη και η «γραμμή» ήταν να μπουν πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, αλλά όχι «εμβληματικά». Κάτι που έχει διαμηνύσει και προεκλογικά ο κ. Βενιζέλος.

Στο σημείο αυτό, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Οι κύριοι Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης εκτιμούν ότι πρέπει να έχει έντονη πολιτική εκπροσώπηση το ΠΑΣΟΚ.

Ενώ η κυρία Διαμαντοπούλου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλοι, θεωρούν ότι πρέπει να μπουν τεχνοκράτες.

Διαφορετικές εκτιμήσεις υπάρχουν και ως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Οι περισσότεροι δεν θέτουν θέμα για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -εκφράζοντας προσωπικές απόψεις όπως διευκρινίζουν- τονίζουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος.

Σε κάθε περίπτωση, στο ραντεβού που θα έχει ο κ. Βενιζέλος στις 18.00 με τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να ζητήσει να συγκληθεί σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να δοθεί λύση στην ακυβερνησία αμέσως.

Στο ΠΑΣΟΚ θα επιμείνουν στην πίεση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τον δεσμεύσουν να μπει στην κυβέρνηση ή να εκτεθεί πολιτικά. Προβληματισμός επικρατεί για τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Για το τι πρέπει, δηλαδή, να κάνει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που αρνηθεί την συμμετοχή του στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ο Φώτης Κουβέλης.

Το πρωί υπήρξε τηλεφωνική του κ. Βενιζέλου με τον κ. Κουβέλη για «διαδικαστικά θέματα» όπως έλεγαν συνεργάτες του πρώτου, ωστόσο δεν φαίνεται πιθανή συνάντηση των δύο ανδρών.

Τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στο κόμμα του κ. Κουβέλη παρατηρείται «ψύχρανση» των σχέσεων που ίσως δεν είναι άσχετη με την μετεκλογική διαχείριση του αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ πιθανολογούν ότι δεν πρόκειται να προκύψει κυβέρνηση σήμερα.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε, τέλος, τους κορυφαίους για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Το βράδυ αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών του κ. Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς θα επαναληφθεί η σύσκεψη των κορυφαίων στην Ιπποκράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ