Σημίτης: Αν δεν τα βρουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη δραχή - iefimerida.gr

Σημίτης: Αν δεν τα βρουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη δραχή

Σημίτης: Αν δεν τα βρουν ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δήλωση παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης υποστήριξε πως με πολιτικαντισμούς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και κάλεσε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά να τα βρουν άμεσα και να σχηματίσουν κυβέρνηση αλλιώς θα οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή.

Η δήλωση του Κώστα Σημίτη:

«Τα κόμματα που υποστήριξαν στις εκλογές την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά) έχουν στην υπάρχουσα συγκυρία κρίσης την υποχρέωση να συνεργασθούν.

Διαφορετικά θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη δραχμή. Έχουν επίσης χρέος να διαμορφώσουν μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι υπόθεση πολιτικού σχεδιασμού, σοβαρής διαπραγμάτευσης και δημιουργίας εμπιστοσύνης. Δεν επιτυγχάνεται με πολιτικαντισμούς.

Προσπάθειες ενός κόμματος να επικυριαρχήσει των άλλων θα δείξουν έλλειψη υπευθυνότητας. Λύσεις μέσω «ψήφου ανοχής» ή τακτικών απουσίας από τη Βουλή αποτελούν υπεκφυγές. Χρειάζεται θάρρος και όχι φόβος, ουσιαστική συνεννόηση και όχι προσποίηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ