ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι νέοι, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ οι ηλικιωμένοι - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι νέοι, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ οι ηλικιωμένοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χάσμα γενεών», ως προς την εκλογική συμπεριφορά, καταδεικνύουν τα exit polls. Η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό στους ψηφοφόρους άνω των 55 ετών από εκείνο που της «δίνει» η κατηγορία 18- 34, ο δε ΣΥΡΙΖΑ είναι πανίσχυρος σε ολόκληρο το φάσμα 18- 54 ετών.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20% στην κατηγορία 18-34, ανεβαίνει στο 24% στην ηλικιακή ομάδα 35-54 και ... εκτοξεύεται στο 39% στους άνω των 55 ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αξιοπρόσεκτη ισορροπία στις κατηγορίες 18-34 και 35-54, με ποσοστά 33% και 34% αντιστοίχως. Το ποσοστό του κάμπτεται σε μεγάλο βαθμό στο φάσμα των ... κάπως «σιτεμένων» ψηφοφόρων: Στους άνω των 55 ετών η επίδοσή του περιορίζεται στο 20%.

Ισχνές σε εντυπωσιακό βαθμό είναι οι εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρο το φάσμα των λεγόμενων παραγωγικών ηλικιών, από 18 έως 54 ετών. Στην κατηγορία 18-34 το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου περιορίζεται στο 6%, στην αντίστοιχη 35- 54 αρκείται στο 8% και στους άνω των 55% ανέρχεται στο 17%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ