Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ το εκλογικό θρίλερ στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ το εκλογικό θρίλερ στην Ελλάδα

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ το εκλογικό θρίλερ στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα είναι στραμμένο το παγκόσμιο ενδιαφέρον κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού παρακολουθούν τις εξελίξεις με συνεχείς ανταποκρίσεις. Αμεση ήταν η αναπαραγωγή και των πρώτων αποτελεσμάτων των exit polls και... καυστικά τα πρώτα σχόλια.

«Κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα, με την παγκόσμια οικονομία σε κίνδυνο», γράφει η Washington Post στο ρεπορτάζ της για τις ελληνικές εκλογές.Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για μικρή διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

«Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία οι εκλογές στην Ελλάδα», γράφει η γαλλική Liberation η οποία αναφερόμενη στα exit polls λέει πως δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία. Υπογραμμίζει, επίσης, το πόσο σημαντικές είναι οι σημερινές εκλογές για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών λεπτό προς λεπτό παρουσιάζει η γαλλική «Le Monde», η οποία τονίζει ότι το ελληνικό θρίλερ θα κριθεί αργά τη νύχτα, σημειώνοντας, παράλληλα, πως το πρώτο κόμμα, είτε η Ν.Δ. είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.

«Μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ» γράφουν οι New York Times, οι οποίοι στο εκτενές τους δημοσίευμα αναφέρονται στα πρώτα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Όπως τονίζει το άρθρο, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πολύ κοντά, με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται από το 27% έως το 31%. Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι οι Ελληνες φαίνονται διχασμένοι.

«Οι συντηρητικοί συναγωνίζονται τους αριστερούς» τονίζει το Sky News στο έκτακτο δελτίο του, ενημερώνοντας τους σχετικά τους τηλεθεατές του παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των exit polls. «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται πολύ κοντά στα ποσοστά, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με αρκετή διαφορά από τα δυο πρώτα κόμματα» αναφέρει συγκεκριμένα.

«Καμία πλειοψηφία και οι νεοναζί στη Βουλή» γράφει η γαλλική Le Figaro η οποία τονίζει ότι βάσει των αποτελεσμάτων των exit polls δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πλειοψηφία. Μάλιστα, τονίζει πως το προ ημερών περιστατικό με τα χαστούκια σε βουλευτή του ΚΚΕ φαίνεται να ωφέλησε την Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ