Πρωτοσέλιδο σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης οι εκλογές στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πρωτοσέλιδο σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης οι εκλογές στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σύνολό τους τα πρωτοσέλιδα των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι αφιερωμένα στις σημερινές εκλογές στη χώρα, αναφέροντας τη σημασία τους για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά και το μέλλον του κοινού νομίσματος.

Στην βρετανική εφημερίδας «The Observer» ο ανταποκριτής της , τονίζει ότι «όλοι εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουν πως οι επιλογές τους σήμερα είναι ανάμεσα σε βασανιστικά μέτρα λιτότητας και μία έξοδο από την ζώνη του ευρώ».

Το κύριο άρθρο στην ιστοσελίδα του BBC, υπογραμμίζει οι κάλπες άνοιξαν και αναμένεται από το σημερινό αποτέλεσμα να κριθεί εάν πρόκειται η χώρα να παραμείνει στην ζώνη του κοινού νομίσματος.
«Οι κύριοι αντίπαλοι, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαρατίθενται για τη συνέχιση του σκληρού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την Ε.Ε. ή την καταγγελία του και την υιοθέτησει κοινωνικών μέτρων με τις αντίστοιχες δαπάνες.

Σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters,αναφέρει ότι «οι κάλπες άνοιξαν στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα μπορεί να καθορίσει το μέλλον του ευρώ»,και τονίζει ότι »η καταχρεωμένη Ελλάδα αποφασίζει εάν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ ή να βγει από το κοινό νόμισμα, προκαλώντας ενδεχομένως τη διάλυση της Ευρωζώνης στο σύνολό της».

Στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της Le Monde, τονίζεται ότι «το σημερινό αδιέξοδο για την Ελλάδα οφείλεται τόσο στα δεινά που αντιμετωπίζει με την οικονομία της η χώρα όσο και στο παρηκμασμένο πολιτικό της σύστημα», ενώ παρουσιάζει μεγάλο αφιέρωμα και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με το θέμα της μετανάστευσης και της ασφάλειας να υπογραμμίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικά.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN πραγματοποιεί επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ για την Ελλάδα με αφορμή τις σημερινές επαναληπτικές εκλογές στη χώρα.

«Η Ελλάδα ψηφίζει σήμερα, με το εκλογικό αποτέλεσμα να ενδέχεται να επηρεάσει την πορεία της εντός Ευρωζώνης, αλλά ενδέχεται να έχει και σημαντικές επιπτώσεις στη παγκόσμια οικονομία».

Στην περίπτωση που επιτευχθεί κυβέρνηση συνασπισμού με πρώτο κόμμα τη συντηρητική παράταξη, Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα θα προχωρήσει πιθανότατα με τα μέτρα περιορισμού των δημόσιων δαπανών , όπως έχει ζητηθεί από την τρόικα, σημειώνει ακόμα το CNN.

Σε περίπτωση που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με υψηλά ποσοστά και επιμείνει για την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, οι αγορές θα αρχίσουν να κινούνται στους ρυθμούς μία άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, καταλήγει η ανάλυση του CNN.

Το βρετανικό People τιτλεί «It is D-Day for Greece» -Ημέρα “D” για την Ελλάδα - με το γράμμα “D” να αναφέρεται στη δραχμή. Όποιο και να είναι το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνει το άρθρο, οι Έλληνες έχουν μπροστά τους δύσκολα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ