Bloomberg: «Η Ελλάδα ψηφίζει με την τύχη του ευρώ να παίζεται» - iefimerida.gr

Bloomberg: «Η Ελλάδα ψηφίζει με την τύχη του ευρώ να παίζεται»

Bloomberg: «Η Ελλάδα ψηφίζει με την τύχη του ευρώ να παίζεται»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι στα κεντρικά θέματα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα πρακτορεία ειδήσεων. Το Reuters αναφέρει χαρακτηριστικά πως η απόφαση των εκλογών είναι πολύ κοντά και μπορεί να σπρώξει την χώρα έξω από το ευρώ.

Παράλληλα θα χτυπήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα στον πυρήνα του και ενδεχομένως να προκαλέσει αναταραχή στις παγκόσμιες χρηπατοπιστωτικές αγορές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Bloomberg με τίτλο «Η Ελλάδα ψηφίζει με την τύχη του ευρώ να παίζεται». Μάλιστα αναφέρει πως οι ψηφοφόροι της Ελλάδας πηγαίνουν στις κάλπες για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες έξι εβδομάδες σε εκλογές που θα αποφασίσουν τη μοίρα του ευρώ.

Επιπλέον αναφέρει πως τα κύρια σημεία στα οποία στηρίζονται τα δύο πρώτα κόμματα που θα αναμετρηθούν για την πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, είναι αυτό του Αντώνη Σαμαρά - «οι Έλληνες θα διαλέξουν μεταξύ του ευρώ και της δραχμής», αλλά και του Αλέξη Τσίπρα - «γυρίστε τη πλάτη σας στα δυο κόμματα της πτώχευσης».

Την ίδια ώρα το Bloomberg επισημαίνει πως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα ταξιδέψουν στο Μεξικό για τη Σύνοδο Κορυφής των G20, μόλις μάθουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ