Σαμαράς: Το λόμπυ της δραχμής θα μας πάει 50 χρόνια πίσω - iefimerida.gr

Σαμαράς: Το λόμπυ της δραχμής θα μας πάει 50 χρόνια πίσω

Σαμαράς: Το λόμπυ της δραχμής θα μας πάει 50 χρόνια πίσω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την οικονομία, επικεντρώθηκε κατά στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην πλατεία Συντάγματος.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας, δεν θα αφήσουμε την χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο για κάθε λαθρομετανάστη» δήλωσε και συνέχισε ότι «θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του για ανάπτυξη και για δουλειές για τα νέα παιδιά».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως οι εκλογές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ευρώ η δραχμή όπως θέλει το λόμπυ της δραχμής και επιθυμούν και δυνάμεις στο εξωτερικό. Αν συνέβαινε αυτό θα πηγαίναμε πενήντα χρόνια πίσω. Καταφέρθηκε εναντίον «ξένων εντύπων λέγοντας ότι υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού» και πρόσθεσε ότι τα δημοσιεύματα αυτά βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπυ της δραχμής.

Επίσης καταφέρθηκε εναντίον «ξένων εντύπων» λέγοντας ότι «υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού» και πρόσθεσε ότι τα δημοσιεύματα αυτά βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπυ της δραχμής.

Το πρώτο δίλημμα, όπως είπε ο κ. Σαμαράς είναι, «ευρώ η δραχμή» όπως θέλει το λόμπυ της δραχμής και επιθυμούν και δυνάμεις στο εξωτερικό.

Το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και Ανάπτυξη ή καταστροφή και χειρότερο μνημόνιο; «Ο Τσίπρας θέλει να καταγγείλει μονομερώς την δανειακή σύμβαση για να υπογράψει λίγο αργότερα πολύ χειρότερο μνημόνιο εκτός ευρώ», είπε.

Το τρίτο δίλημμα είπε ο Αντώνης Σαμαράς είναι δουλειές ή μαζική ανεργία. Αν οδηγηθούμε εκτός ευρώ η οικονομία θα μείνει χωρίς καύσιμα και οι επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα, υποστήριξε.

Ως τέταρτο δίλημμα, παρουσίασε το «χθες ή το αύριο». Αυτό που χρεοκόπησε είναι το χθες που μπορεί να το βρει κανείς στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -κρατισμός, λαϊκισμός, ασύδοτες συντεχνίες- είπε ο κ. Σαμαράς.

«Όλα αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ εκφράζονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει μετακομίσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα εμείς εκπροσωπούμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να γίνουμε μία σύγχρονη δυναμική ευρωπαϊκή χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το πέμπτο δίλημμα να είναι ανάμεσα στην Ασφάλεια και στον φόβο ενώ πρόσθεσε ότι «σήμερα που οργιάζει η εγκληματικότητα θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία, σήμερα που ξεχειλίζει η Ελλάδα από λαθρομετανάστες τους καλούν να φέρουν τις οικογένειές τους. Τάζουν ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Εμείς αντίθετα δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την αστυνομία, να αλλάξουμε τους νόμους, να σταματήσει η ατιμωρησία, να βγάλουμε τις κουκούλες, να απομακρύνουμε τους λαθρομετανάστες».

Το έκτο δίλημμα κατά τον κ. Σαμαράς είναι τί Ελλάδα θέλουμε; Μία Ελλάδα απομονωμένη ή μία Ελλάδα με ισχυρές συμμαχίες, είπε ενώ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από το ευρώ, θέλει όμως να βγούμε και από το ΝΑΤΟ. Όμως έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα είμαστε μία χώρα ανίσχυρη και ευάλωτη;».

Ως τελευταίο δίλημμα είναι κυβέρνηση ή ακυβερνησία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία κυβέρνηση μόνο της Αριστεράς όμως τα άλλα αριστερά κόμματα απορρίπτουν την πρότασή του. Άρα πώς θα κάνει κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάλι εκλογές, αν όμως δεν υπάρξει κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες το πιθανότερο είναι να μην προλάβουμε να φτάσουμε στις επόμενες εκλογές», καταθέτωντας την δική του πρόταση: «εμείς ζητάμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για το καλό του τόπου με δύο όρους: παραμονή στο ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Κάποιοι μας λένε ότι το ευρώ ή δραχμή είναι ψεύτικα διλήμματα αλλά ήλθε η αποστομωτική απάντηση από παντού, από τον Ολάντ και από τον Κον Μπέτιτ που χαρακτήρισε ανοησία την πρόταση για μονομερή καταγγελία από της δανειακής σύμβασης».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ