Wall Street Journal: Ο Τσίπρας είναι ένας επαγγελματίας διαδηλωτής - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Ο Τσίπρας είναι ένας επαγγελματίας διαδηλωτής

Wall Street Journal: Ο Τσίπρας είναι ένας επαγγελματίας διαδηλωτής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάμεσα στα πρώτα δημοσιεύματα των μεγαλύτερων Μέσων του κόσμου βρίσκονται άρθρα τα οποία σχολιάζουν τις ελληνικές εκλογές. Τα βλέμματα όπως είναι φυσικό, επικεντρώνονται κυρίως στην μάχη των ποσοστών ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμενόμενο είναι, μέσα στο πλαίσιο των τελευταίων ημερών, ο σχολιασμός για την ελληνική εκλογική μάχη, να περιλαμβάνει και σενάρια για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζών.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας κάνουν μια τελευταία προσπάθεια στις επαναληπτικές εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον της υπερχρεωμένης χώρας της Ευρωζώνης». Στην συνέχεια κάνοντας μία αναφορά στην στάση του Βερολίνου στην κρίση χρέους της Ζώνης, λέει, «η Γερμανία, η οποία έχει την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, επιμένει ότι η Ελλάδα, όπως και τα άλλα κράτη μέλη-τα οποία έχουν λάβει οικονομική στήριξη , πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους του Μνημονίου».

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για τις πιο σημαντικές εκλογές οι οποίες αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον της πρώτης Δημοκρατίας του κόσμου, αλλά και το αύριο του νεώτερου νομίσματος, σε άρθρο του με τίτλο «Οι Έλληνες επιστρέφουν στις κάλπες την ώρα που η κρίση αγγίζει την πιο αποφασιστική στιγμή». Τέλος συμπληρώνει πως σύμφωνα με τις κρυφές δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται ξεκάθαρα κάποιο κόμμα να έχει προβάδισμα για την νίκη.

Από την άλλη, το αμερικανικό πρακτορείο Μarketwatch σχολιάζει πως το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη, με τα δύο βασικά κόμματα, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά, «θα καθορίσει όχι μόνο το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας , αλλά και την πορεία του συνόλου της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που θα μπορούσε δυνητικά να έχει».

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal από την πλευρά της, ασχολείται περισσότερο με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας πως «ο 37χρονος κ. Τσίπρας είναι επαγγελματίας διαδηλωτής, που έμαθε να μετατρέπει το θυμό και τη δυσαρέσκεια σε πολιτική δύναμη. Παρόλο που πήρε πτυχίο ως πολιτικός μηχανικός δεν το άσκησε ποτέ, αλλά αντίθετα αφοσιώθηκε στα πολιτικά κόμματα».

Τέλος οι New York Times σε δημοσίευμά τους διερωτώνται: «Οι ελληνικές εκλογές την Κυριακής φέρνουν στην επιφάνεια ένα πολύ μεγάλο ζήτημα: Μπορεί η Ευρωζώνη να αντέξει την αποχώρηση ενός εκ των μελών της;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ