Στους σκοτεινό και παγωμένο Ισημερινό του Τιτάνα, του μεγαλύτερου δορυφόρου του Κρόνου, το διαστημικό σκάφος της NASA, Cassini, ανακάλυψε μία γιγάντια εντυπωσιακή λίμνη μεθανίου, έκτασης 2.400 τετραγωνικών χλμ, η οποία κίνησε την περιέργεια των επιστημόνων, που μέχρι σήμερα ισχυρίζονταν οτι είναι αδύνατον να υπάρξει συγκέντρωση μεθανίου στον Ισημερινό του συγκεκριμένου δορυφόρου.
Ο Τιτάνας έχει βραχώδη, παγωμένη επιφάνεια και μια παχιά ατμόσφαιρα από άζωτο και μεθάνιο. Η γεωλογία του δορυφόρου είναι σχετικά καινούρια, αλλά κάτω από την πυκνή ατμόσφαιρα η επιφάνεια του, είναι διάσπαρτη από βουνά και κρυοηφαίστεια, τα οποία πιστεύεται ότι βγάζουν μεθάνιο αντί για μάγμα.
Οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει και στο παρελθόν λίμνες μεθανίου στους πόλους του Τιτάνα, ωστόσο μέχρι σήμερα πίστευαν ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρχει υγρό μεθάνιο στις τροπικές περιοχές του δορυφόρου, καθώς η ενέργεια του ήλιου σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη θα ανάγκαζε το μεθάνιο να εξατμιστεί πολύ γρήγορα.
Η συγκεκριμένη λίμνη εκτιμάται οτι τροφοδοτείται από υπόγεια κανάλια μεθανίου, ενω η NASA σχεδιάζει μελλοντική αποστολή για την εκτενέστερη μελέτη της λίμνης.