Την ανάγκη να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση ευθύνης, προοδευτικής κατεύθυνσης, που θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Παράλληλα, υπογράμμισε πως αν η Ελλάδα βγει εκτός της Ευρωζώνης θα χρεοκοπήσει και επίσημα.
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «SUPER B», ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πολυσυζητημένο δημοψήφισμα που είχε προτείνει. Οπως εξήγησε δεν θα ήταν ένα δημοψήφισμα για το αν θέλουμε να παραμείνουμε ή όχι στο ευρώ, αλλά για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση.Μάλιστα, είπε πως πίστευε ότι η λαϊκή εντολή θα ήταν δυνατή, ώστε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, την γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο και άλλους, πως θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει. Όμως, όπως πρόσθεσε, αντέδρασε στην συνέχεια ο κ.Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης αναφέρθηκε και στο έλλειμμα του 2009, επισημαίνοντας πως αποχωρώντας από την εξουσία η Ν.Δ. του παράδωσε την «καυτή πατάτα».
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Ν.Δ. δεν είπε την αλήθεια για το πραγματικό χρέος. «Μόλις 2-3 ημέρες προ των εκλογών του 2009 ενημερώθηκα από τον Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, πως το χρέος μπορεί να είναι διψήφιο νούμερο, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή μιλούσε μια μονοψήφιο, για να αποδειχθεί στην συνέχεια πως ήταν πάνω από 16%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Σε ότι αφορά στο Μνημόνιο, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε: «Το Μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία» τόνισε. «Σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις, όμως χωρίς τα χρήματα, που δόθηκαν μέσω του Μνημονίου, θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλάσιοι» .
Αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο «λεφτά υπάρχουν» σημείωσε πως υπήρξε αποσπασματική αναφορά, καθώς στη συνέχεια είχε αναρωτηθεί πού είναι και ποιοί τα έχουν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση ευθύνης, προοδευτικής κατεύθυνσης, που να μπορέσει να αναλάβει το βάρος της συνέχισης της προηγούμενης προσπάθειας, για τη διάσωση της χώρας. Παράλληλα τόνισε πως εκτός ευρώ χρεοκοπούμε πλέον και επίσημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία του τόπου.
Ωστόσο, όπως είπε σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν συντηρητικές λογικές και χαρακτήρισε «συντηρητικά κόμματα την Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας πως «δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τη μείωση του κράτους». Σε ότι αφορά ειδικά στο ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία.
Τέλος για την παρουσία του στην Αχαΐα, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και σε σχετική ερώτηση για τις επικρίσεις που ακούστηκαν πως δεν εκπροσωπείται επάξια η περιοχή, σημείωσε πως «τόσο η φυσική μου παρουσία θα είναι έντονη όσο και οι παρεμβάσεις μου θα είναι συνεχείς για την προώθηση ζητημάτων».
Στάθηκε πάντως ιδιαίτερα στα θέματα που μπορούν να αναπτύξουν δράσεις στο νομό, όπως η διασύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με τις επιχειρήσεις του τόπου.