Αρνείται τις κατηγορίες για «συνενοχή ή ανικανότητα», ο πακιστανός πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Αρνείται τις κατηγορίες για «συνενοχή ή ανικανότητα», ο πακιστανός πρωθυπουργός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι κατηγορίες για συνενοχή ή ανικανότητα είναι παράλογες» δήλωσε στο Κοινοβούλιο της χώρας ο πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, τονίζοντας ότι είναι «ανειλικρινές» να κατηγορείται το Πακιστάν και η υπηρεσία πληροφοριών του, για «συνεργασία» με την αλ Κάιντα.

Ο Γκιλάνι υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της χώρας του στην αμερικανική επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Προειδοποίησε για τυχόν μελλοντικές εφόδους των ΗΠΑ, αλλά τόνισε ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν δυνατοί.

Ο πακιστανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ενέργειες όπως η έφοδος των αμερικανικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του ηγέτη της Αλ Κάιντα μπορεί να έχουν σημαντικές "συνέπειες", τόνισε,όμως, ότι το Πακιστάν δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις του με την Ουάσινγκτον.

Πρόσθεσε ότι ο στρατός της χώρας θα ερευνήσει το πώς ο Μπιν Λάντεν κατάφερε να ζει απαρατήρητος στο Αμποταμπάντ, στηρίζοντας πάντως την κυβέρνηση τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών ενώ δήλωσε ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν αποτελεί πράξη δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ