Άνοδος 10,12% για το Χρηματιστήριο, η μεγαλύτερη εδώ και 10 μήνες - iefimerida.gr

Άνοδος 10,12% για το Χρηματιστήριο, η μεγαλύτερη εδώ και 10 μήνες

Το Χρηματιστήριο σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδό του εδώ και 10 μήνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την μεγαλύτερη άνοδό του, 10,12%, από τον Αύγουστο του 2011 σημείωσε το Χρηματιστήριο στην συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 550,10 μονάδες.

Η διαθέσεις της αγοράς φάνηκαν από την αρχή της συνεδρίασης, ενώ στην πορεία η διαρροή, σύμφωνα με αναλυτές, κρυφών δημοσκοπήσεων που δείχνουν πως θα δημιουργηθεί μία κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, οδήγησε στην εκτόξευση του Χρηματιστηρίου σαν ελατηρίο...

Οι περισσότεροι τίτλοι του FTSE20 ενισχύθηκαν σε διψήφιο ποσοστό και ο τζίρος ξεπέρασε μετά από καιρό τα 81 εκ. ευρώ.

Όπως δημοσιεύει το capital.gr, σε «πρωταγωνιστές» της ανόδου αναδείχθηκαν οι τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να συμπληρώνει 7 συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις και αθροιστικά κέρδη 43,77%, διάστημα στο οποίο ο ΓΔ καταγράφει συνολική άνοδο κατά 15,48%.

Με αισθητά ενισχυμένο όγκο συναλλαγών 86,1 εκατ. τεμαχίων και με τζίρο 81,5 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στις 550,10 μονάδες με άνοδο 10,12%. Κινούμενος ανοδικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, έφτασε να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά σε ποσοστό έως και 10,39% στις 551,48 μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ