Standard & Poor's: Η Ελλάδα από ένα απλό ατύχημα μπορεί να βγει από το ευρώ - iefimerida.gr

Standard & Poor's: Η Ελλάδα από ένα απλό ατύχημα μπορεί να βγει από το ευρώ

Standard and Poors: η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα επιστρέφει στις κάλπες την Κυριακή σε μία ακόμη προσπάθεια να εκλέξει βιώσιμη κυβέρνηση με το αποτέλεσμα να παραμένει πολύ αβέβαιο, υποστηρίζει ο επικεφαλής πιστοληπτικής αξιολόγησης της Standard & Poor's, που επισημαίνει ότι μπορεί να βρεθούμε εκτός ευρώ από ένα απλό ατύχημα.

Σε άρθρο του στους Financial Times, o κ. Μόριτζ Κρέιμερ υποστηρίζει ότι παρά την ευρεία υποστήριξη για την παραμονή της χώρας στο ευρώ από όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας και την κοινή γνώμη, υπάρχει τουλάχιστον μία πιθανότητα στις τρεις εξόδου της Ελλάδας.

Η έξοδος της χώρας μπορεί να γίνει από ατύχημα, γράφει. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙZA, η οποία βασικά θα απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα -το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή της εξωτερικής οικονομικής στήριξης.

Χωρίς αυτήν την τελευταία πηγή πίστωσης, η κυβέρνηση ενδέχεται να αναγκαστεί να βρει άμεσα τρόπους χρηματοδότησης. Δεδομένων των δομικών προβλημάτων της Ελλάδας για την αύξηση των εσόδων από φορολογία, η κυβέρνηση μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να μειώσει ακόμη πιο σκληρά τις δαπάνες και να τρέξει για να καλύψει τα κενά.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η οικονομική ύφεση της Ελλάδας πιθανότατα θα επιταχυνθεί με επιπλέον αύξηση της ανεργίας και επιδείνωση της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Όπου, όμως, επικρατεί η απόγνωση και η απελπισία, ενδέχεται να περάσουν λαϊκίστικα μέτρα όπως η έξοδος από την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ