Η Moody's υποβάθμισε Ισπανία και Κύπρο - iefimerida.gr

Η Moody's υποβάθμισε Ισπανία και Κύπρο

Η Moody's υποβάθμισε την Ισπανία και την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε χθες την οικονόμία της Ισπανίας και της Κύπρο. Η υποβάθμιση της Ισπανίας έγινε κατά τρεις μονάδες, από A3 σε Baa3. Παράλληλα ο οίκος προειδοποίησε πως εντός του επόμενου τριμήνου είναι πιθανό να προχωρήσει και σε νέα υποβάθμιση της χώρας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Egan- Jones είχε υποβαθμίσει με τη σειρά του την Ισπανία στην κατηγορία junk!

Η Moody's στηρίζει την απόφασή της στην πρόθεση της κυβέρνησης της Ισπανίας να δανειστεί μέχρι και 100 δισεκατομμύρια ευρώ από τον EFSF ή το ESM για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, κάτι που θα αυξήσει το χρέος της χώρας, το οποίο ούτως ή άλλως έχει ήδη αυξηθεί από την έναρξη της κρίσης.

Ο δεύτερος λόγος της υποβάθμισης, είναι η πολύ μικρή πρόσβαση της Ισπανίας στις αγορές, ως απόδειξη της εξάρτησης από τον EFSF και τον ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες της κλίμακάς της σε Ba3.

Η βασική αιτία της υποβάθμισης της Κύπρου είναι η σημαντική επιδείνωση των προοπτικών της χώρας ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Moody's σημειώνει τέλος ότι οι τρεις μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες έχουν μπει υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ