Ζανιάς προς ΣΥΡΙΖΑ: «Λεφτά υπάρχουν μόνο ως τα μέσα Ιουλίου» - iefimerida.gr

Ζανιάς προς ΣΥΡΙΖΑ: «Λεφτά υπάρχουν μόνο ως τα μέσα Ιουλίου»

Ζανιάς: «Λεφτά υπάρχουν μόνο ως τα μέσα Ιουλίου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς ενημέρωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφτηκαν πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου για μισθούς, συντάξεις, υγεία κ.ά. θα πρέπει είτε να αντιστραφεί η πτωτική τάση των φορολογικών εσόδων (στο πεντάμηνο η «μαύρη τρύπα» διπλασιάστηκε σε σχέση με τα τέλη Απριλίου) είτε να εισρεύσουν κεφάλαια από τον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες η ρευστότητα του Δημοσίου ανέρχεται στα 2 δις ευρώ, αλλά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε πως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου τα φορολογικά έσοδα κινούνται εντός των στόχων.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, όμως και όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η εικόνα στο μέτωπο των εσόδων ήταν απογοητευτική.

Ειδικότερα, στα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού η απόκλιση από τον στόχο έφθασε τα 666 εκατ. ευρώ στο τέλος Μαΐου, από 334 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου.

Δηλαδή, μέσα σε έναν μήνα η «τρύπα» στα έσοδα διπλασιάστηκε λόγω της «βουτιάς» 9,57% που σημείωσαν οι δημόσιες εισπράξεις τον Μάιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ