«Oι Ελληνες δέχονται μειωμένο μισθό για να μη χάσουν τη δουλειά τους» - iefimerida.gr

«Oι Ελληνες δέχονται μειωμένο μισθό για να μη χάσουν τη δουλειά τους»

«Oι Ελληνες δέχονται μειωμένο μισθό για να μη χάσουν τη δουλειά τους»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα περισσότεροι από τους μισούς (55%) εργαζομένους που έλαβαν μέρος στην έρευνα Workmonitor της εταιρείας Randstand δηλώνουν πρόθυμοι να αποδεχτούν μια μείωση του μισθού τους προκειμένου να μη χάσουν τη θέση τους. Το 89% των Ελλήνων εργαζομένων δηλώνει επίσης ότι εργάζονται για να ζουν και όχι ζουν για να εργάζονται!

Η Ισπανία (57%) και η Ιταλία (55%) συγκαταλέγονται επίσης στις χώρες όπου οι εργαζόμενοι θα συνέβαλαν, μειώνοντας τις αποδοχές τους, προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας. Αντίθετα, από το σύνολο των ερωτηθέντων εργαζομένων στην Αμερική, μόλις το 22% θα ήταν πρόθυμο να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση.

Στην Ελλάδα το 15% των συμμετεχόντων στην έρευνα άλλαξαν εργασία τους τελευταίους έξι μήνες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύει το capital.gr μερικοί από τους λόγους που ξεχωρίζουν σχετικά με την αλλαγή εργασίας είναι οι: καλύτερες συνθήκες εργασίας (38%), προσωπική επιθυμία για αλλαγή εργοδότη (29%), δυσαρέσκεια με τον παρόντα εργοδότη (29%) και οργανωτικές μεταβολές (23%).

Η έρευνα Workmonitor, που πραγματοποιήθηκε για το β΄ τρίμηνο του 2012, εξετάζει την απόδοση των εργοδοτών, τη δέσμευση των εργαζομένων, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ικανοποίηση και την κινητικότητα στον εργασιακό χώρο, καθώς και το επίπεδο της προσωπικής παρακίνησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 42% των ερωτηθέντων σε όλο τον κόσμο θεωρεί ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων βρίσκονται υπό πίεση. Αυτή ακριβώς είναι και η άποψη των εργαζομένων στην Ελλάδα, σε ποσοστό 65%. Το ποσοστό για την ίδια ερώτηση είναι μικρότερο σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο (20%), η Γερμανία (27%) και τη Νορβηγία (23%).

Για να αποτραπεί μια πιθανή μείωση προσωπικού, το 36% των εργαζόμενων σε παγκόσμια κλίμακα δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμοι να αποδεχτούν μια σχετική μείωση του μισθού τους. Το μέγεθος του συμβιβασμού που οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν συνδέεται με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει η εταιρεία τους. Στην ερώτηση σχετικά με την σημαντικότητα της προσωπικής ανάπτυξης στο χώρο εργασίας, τα αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο έδειξαν ότι το 42% των εργαζομένων δήλωσαν ότι θα αποφάσιζαν να παραιτηθούν από την εργασία τους σε περίπτωση που δεν θα υπήρχε περιθώριο προσωπικής ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η προσωπική ανάπτυξη δεν αποτελεί λόγω για παραίτηση από την εργασία τους, καθώς μόνο το 24% δήλωσε ότι θα άφηναν την εργασία τους εξαιτίας της προσωπικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ