Ο Τσίπρας στους Financial Times: Θα κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ και θα φέρω ανάπτυξη! - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας στους Financial Times: Θα κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ και θα φέρω ανάπτυξη!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να καθησυχάσει τις αγορές επιχειρεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στους Financial Times, δηλώνοντας πως αυτός και το κόμμα του δεσμεύονται να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

Παραθέτοντας τα λόγια του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα την περασμένη Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει πως οφείλουμε «να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, ...να σταθεροποιήσουμε το χρέος και τα ελλείμματά μας, καθώς επίσης να τα μειώσουμε σταθερά και συνετά», προσθέτοντας πως «το ίδιο ισχύει και για τη χώρα μου. Η ανάγκη να δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να επιτύχει πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επιβεβλημένη».

Θεωρώντας πως το κόμμα του είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα, καθώς δεν κουβαλάει το βάρος των κατεστημένων πολιτικών κομμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας γράφει πως άμα τη λήψει της λαϊκής εντολής την επομένη των εκλογών, πρώτιστο μέλημά του θα είναι η άμεση αντιμετώπιση και εξυγίανση όλων των διεφθαρμένων και ανεπαρκών πολιτικών συστημάτων που λυμαίνονταν την ελληνική οικονομία τις προηγούμενες δεκαετίες.

Τονίζοντας πως η κατάσταση στην Ισπανία είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή, αναφέρεται επίσης στην ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού σχεδίου διάσωσης, αναδόμησης και ανάπτυξης, το οποίο θεωρεί ως την καταλληλότερη λύση για την άρση της κρίσης στην οποία έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός.

Αναλύοντας συνοπτικά το χρηματο-οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας (φορολογική νομοθεσία κτλ), o Αλέξης Τσίπρας κλείνει επικαλούμενος το θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ και την περίφημη φράση του ότι «μία εποχή τελειώνει όταν εξαντλούνται οι χίμαιρές της», κάνει λόγο για την έναρξη μιας εποχής, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ