Οδηγίες προφύλαξης από την αύξηση του όζοντος στην Αθήνα το φετινό καλοκαίρι - iefimerida.gr

Οδηγίες προφύλαξης από την αύξηση του όζοντος στην Αθήνα το φετινό καλοκαίρι

Οδηγίες προφύλαξης από την αύξηση του όζοντος στην Αθήνα το φετινό καλοκαίρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δεύτερη συνεχόμενη αύξηση των τιμών του όζοντος στην Αττική οδήγησε το υπουργείο Υγείας στην έκδοση συστάσεων για την προστασία των πολιτών.

Οι αυξημένες τιμές του όζοντος στην Αττική, οδήγησαν το ΥπουργείοΥγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να δώσει σχετικές συμβουλές για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Το όριο όζοντος, στο οποίο πρέπει να ενημερώνεται το κοινό είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ωστόσο χθες το μεσημέρι καταγράφηκαν μέχρι και 197 μικρογραμμάρια σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ