Τα δίνουν όλα για την ψήφο των αναποφάσιστων - iefimerida.gr

Τα δίνουν όλα για την ψήφο των αναποφάσιστων

Τα δίνουν όλους για την ψήφο των αναποφάσιστων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη μάζα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, τα κόμματα δίνουν την τελική μάχη των εκλογών. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την ασφάλεια των πολιτών και περιέγραψε μια αστυνομία «αστακό».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να δίνει υποσχέσεις και ήταν πιο ήπιος για την καταγγελία του Μνημονίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε πάλι άνοιγμα στη ΔΗΜ.ΑΡ. για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε χθες -στη διακαναλική συνέντευξη- να καθησυχάσει τις ανησυχίες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για τον κίνδυνο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με το πρόγραμμά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα πάμε με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους αλλά με διάθεση συνεννόησης» και «θέλουμε να τους πείσουμε ότι μια χώρα της ευρωζώνης διαλύεται».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να καλύψει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων με τα έσοδα από τα πετρέλαια και τον ορυκτό πλούτο της χώρας ενώ επανέλαβε την υπόσχεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε χθες πλειοδοσία στο δόγμα «νόμος και τάξη» παρουσιάζοντας 12 θέσεις για την ασφάλεια των πολιτών και επισημαίνοντας ότι η ποινική νομοθεσία θα αλλάξει προς το αυστηρότερο όπως επίσης και το νομοθετικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό.

Στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να δείξει ότι, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει θέσεις ανοχής απέναντι σε λαθρομετανάστες ή παντός είδους ταραξίες, η Ν.Δ. εκπροσωπεί το κόμμα της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης: «Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους, ενώ ακόμη και σήμερα υποθάλπτουν και ενισχύουν τη λαθρομετανάστευση. Εμείς θα τη σταματήσουμε. Οπως θα αναχαιτίσουμε και όλο αυτό το κύμα εγκληματικότητας, που είναι εικόνα κοινωνικής διάλυσης και παρακμής» είπε ο κ. Σαμαράς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε πάλι χθες άνοιγμα στον Φώτη Κουβέλη ενόψει της ανασύστασης της Κεντροαριστεράς που θα ξεκινήσει το βράδυ της 17ης Ιουνίου. «Νομίζω ότι οι δρόμοι μας είναι πάρα πολύ κοντά. Εχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά, ανοιχτά και όχι παρασκηνιακά» είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Βενιζέλου οι πολίτες έχουν αρχίσει να προσέχουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ πράγμα που δεν ίσχυε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Με τα μάτια στους αναποφάσιστους το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι η ψήφος δεν είναι χαμένη αλλά κερδισμένη διότι, όπως λένε στην Ιπποκράτους, μόνο ένα ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να δρομολογήσει τις εξελίξεις και να αποτελέσει τον καταλύτη στον σχηματισμό του μετεκλογικού τοπίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ