Bundesbank: Η Ελλάδα για να λάβει βοήθεια, να τηρήσει το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Bundesbank: Η Ελλάδα για να λάβει βοήθεια, να τηρήσει το Μνημόνιο

Bundesbank: Η Ελλάδα για να λάβει βοήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να τηρήσει και να ακολουθήσει τους όρους του Μνημονίου, εξέφρασε μέλος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank).

Ο Αντρέας Ντόμπρετ τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι προϋπόθεση για να λάβει η χώρα μας περαιτέρω βοήθεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, επεσήμανε πως η Ευρώπη θα κόψει την χρηματοδότηση προς τη χώρα μας εάν οι Έλληνες απορρίψουν τους όρους του μνημονίου στις εκλογές της Κυριακής.

«Η χώρα πρέπει να επιμείνει (στην εφαρμογή) των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, χωρίς δικαιολογίες», ανέφερε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία βάση για εξωτερική βοήθεια χωρίς το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για την Ελλάδα στο θέμα αυτό, καθώς αναπόφευκτα θα υπονόμευε τις ισορροπίες σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν το πρόγραμμα διάσωσης », πρόσθεσε.

Ο Ντόμπερτ συμπλήρωσε επίσης πως η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα μπορούσε να «κατασβήσει την φωτιά» της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ