Για «μέρες του 1930» κάνουν λόγο οι Financial Times σε άρθρο τους σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, τονίζοντας πως «για ακόμη μια φορά η Γερμανία παρουσιάζεται ως η πηγή του κακού του πανευρωπαϊκού δράματος».
«Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί τα δημοκρατικά διαπιστευτήρια της Γερμανίας εκτός από τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου» γράφει δηκτικά η βρετανική εφημερίδα.
«Ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητη η εικόνα μιας πεισματάρας Γερμανίας της οποίας οι επιλογές απειλούν τον υπόλοιπο κόσμο» συνεχίζει επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.
Το κείμενο επικεντρώνεται στη συζήτηση για τα ευρωομόλογα, σημειώνοντας πως τέτοιες απαιτήσεις «μπορεί να είναι οικονομικά ρεαλιστικές αλλά πολιτικά είναι παντελώς ανεδαφικές κι επικίνδυνες. Είναι λύσεις στα οικονομικά εγχειρίδια που στον πραγματικό κόσμο αποτυγχάνουν παταγωδώς».
Παράλληλα, επισημαίνεται πως η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την επιβολή των μέτρων αυτών.
«Δεν μπορεί η Γαλλία να μειώνει το συντάξιμο όριο στα 60 έτη, εμείς να το αυξάνουμε στα 67 και να θέλουμε ενοποίηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Παρά τα ρίσκα και το φορτίο που επωμίστηκε το Βερολίνο, η κυβέρνηση πιέζεται να κάνει ακόμη περισσότερα. Απομονώνοντας ή υποτιμώντας το Βερολίνο την ίδια ώρα που προσπαθούμε να το εξαναγκάσουμε να υποστηρίξει τα δημοσιονομικά μιας ολόκληρης Ευρωζώνης είναι μια πολιτικά επικίνδυνη τακτική. Και αν η άνοδος της Ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ολλανδία είναι προς προβληματισμό, η άνοδος των ακροδεξιών στη Γερμανία θα είναι ο απόλυτος όλεθρος» καταλήγει το άρθρο.