Οργή Μόντι για τα σενάρια προσφυγής της Ιταλίας στον Μηχανισμό Στήριξης - iefimerida.gr

Οργή Μόντι για τα σενάρια προσφυγής της Ιταλίας στον Μηχανισμό Στήριξης

Οργή Μόντι για τα σενάρια προσφυγής της Ιταλίας στον Μηχανισμό Στήριξης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με οργισμένο τρόπο απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στα σχόλια της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ, με τα οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκασθεί να προσφύγει στον μηχανισμό βοήθειας.

«Δεδομένου ότι θεωρώ ως εντελώς ανάρμοστο ένας, ή μία, υπουργός Οικονομικών ενός κράτους-μέλους της ΕΕ να σχολιάζει έτσι την κατάσταση ενός άλλου κράτους-μέλους, δεν θα κάνω σχόλια για τις δηλώσεις της υπουργού», τόνισε ο κ. Μόντι, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της κοινής του συνέντευξης Τύπου με την Ελβετή πρόεδρο Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.

Τη Δευτέρα, η Αυστριακή υπουργός, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκαστεί με τη σειρά της να προσφύγει σε δανεισμό από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η ίδια πάντως ανασκεύασε με σημερινές δηλώσεις την τοποθέτησή της, σημειώνοντας πως δεν έχει «κανένα στοιχείο» ότι η Ρώμη πρόκειται να καταθέσει σχετικό αίτημα για οικονομική βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ