Πραγματοποιείται η διαδήλωση των αντικυβερνητικών στη Μόσχα - iefimerida.gr

Πραγματοποιείται η διαδήλωση των αντικυβερνητικών στη Μόσχα

Πραγματοποιείται η διαδήλωση των αντικυβερνητικών στη Μόσχα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιoύν πορεία αυτή τη στιγμή στη πλατεία Μπολότναγια στη Μόσχα, ζητώντας εκλογές και νέο πρόεδρο.

Η πορεία άρχισε στις 13:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) στις λεωφόρους της ρωσικής πρωτεύουσας με τη συμμετοχή έως 10.000 διαδηλωτών, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με το κίνημα Σολιντάρνοστ, συν-διοργανωτής της κινητοποίησης, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφαξ , ο αριθμός των διαδηλωτών μπορεί να φθάνει τις 20.000

Με συνθήματα όπως «η Ρωσία θα απελευθερωθεί», «ο Πούτιν στη φυλακή», «όλη η εξουσία στο λαό», οι διαδηλωτές αψήφησαν τις νέες τακτικές του Πούτιν, να συντρίψει κάθε εμπόδιο στην εξουσία του, σύμφωνα με τους διοργανωτές

Τουλάχιστον 12.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης, αστυνομικοί, μονάδες καταστολής και δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών, βρίσκονται στη Μόσχα παρά το γεγονός οτι είναι ημέρα αργίας λόγω της εθνικής εορτής της 12ης Ιουνίου, σύμφωνα με την αστυνομία της Μόσχας.

Πολλοί αστυνομικοί και οχήματα των δυνάμεων της τάξης αναπτύχθηκαν από το πρωί στο κέντρο της πόλης, όπου πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει για την κυκλοφορία, με απορριμματοφόρα του δήμου να είναι σε διάταξη σε διάφορες οδικές αρτηρίες.

Οι αρχές φοβούνται, διαπράττουν ένα λάθος. Οι ενέργειες αντιποίνων προκαλούν μεγαλύτερη αγανάκτηση στον κόσμο και τον ωθούν να κατεβαίνει στους δρόμους. Κοιτάξτε πόσοι είναι σήμερα εδώ! Μετά τις χθεσινές έρευνες πολύς κόσμος ήρθε", είπε ο Ουνταλτσόφ, ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου.

Η πορεία πραγματοποιείται σε τεταμένο κλίμα, μετά τις έρευνες της αστυνομίας χθες σε κατοικίες στελεχών της αντιπολίτευσης κι ενώ σήμερα κλήθηκαν ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης να καταθέσουν σε εξεταστική επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνας για τις ταραχές κατά τη διαδήλωση της 6ης Μαΐου.

Για τις έρευνες αυτές, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για την παρενόχληση πολιτικών μορφών της ρωσικής αντιπολίτευσης» ενώ τα ίδια στελέχη έχουν κληθείνα καταθέσουν σήμερα, παρά το γεγονός ότι εκείνοι είχαν δηλώσει οτι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ