ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Μετανάστες ο ένας, διαφθορά και μίζες ο άλλος - iefimerida.gr

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Μετανάστες ο ένας, διαφθορά και μίζες ο άλλος

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Μετανάστες ο ένας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσουν και σήμερα να χτυπήσουν αυτό που θεωρούν ο ένας την αχίλλειο πτέρνα του άλλου, τέσσερες ημέρες πριν τις εκλογές. Ετσι, συνέντευξη για τους μετανάστες δίνει σήμερα ο κ. Σαμαράς ενώ ο κ. Τσίπρας απαντάει με μια εφ'όλης της ύλης επίθεση για σκάνδαλα, διαφθορά, μίζες και Siemens στη διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί το απόγευμα.

Συγκεκριμένα στοιχεία για τους παράνομους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος του για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση.

Στις 5 το απόγευμα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίσει ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι οι μαζικές απελάσεις προκειμένου, να επανέλθει η ασφάλεια στις πόλεις.

Παράλληλα θα αναφερθεί εκτενώς και στην εγκληματικότητα, την οποίο θα συνδέσει με την λαθρομετανάστευση και θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που έχει απέναντι στο επίμαχο θέμα. «Η παράνομη μετανάστευση θα λυθεί μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναμένεται να πει ο πρόεδρος της ΝΔ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Οι προτάσεις της ΝΔ για τη μετανάστευση:

• Μαζικές απελάσεις των παράνομων μεταναστών
• Κατάργηση του Νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.
• Ολοκλήρωση των έργων προστασίας των συνόρων
• Επιτάχυνση της δημιουργίας χώρων προστασίας-φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους, που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.
• Απλοποίηση της διαδικασίας εκδίκασης των αιτήσεων ασύλου καθώς και της απέλασής για τους παράνομους μετανάστες.

Με το θέμα της διαφθοράς θα απαντήσει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το άνοιγμα εκ νέου όλων των φακέλων της διαφθοράς που απασχόλησαν την πολιτική ζωή του τόπου το τελευταίο διάστημα αναμένεται να προαναγγείλει το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει στην υπόθεση της Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα και τα οποία προτίθεται να «ξανανοίξει» εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση.

Από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα στις πέντε το απόγευμα στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί ιδιαίτερα στην «κάθαρση του δημόσιου βίου», προαναγγέλλοντας την απόδοση ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, από τη Δικαιοσύνη, αλλά και την «θωράκιση» του πολιτικού συστήματος, με τη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς, ξεκινώντας από την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ