Αγωνία στην Ευρώπη - Το Βερολίνο στέλνει την Τρόικα στη Μαδρίτη - iefimerida.gr

Αγωνία στην Ευρώπη - Το Βερολίνο στέλνει την Τρόικα στη Μαδρίτη

Αγωνία στην Ευρώπη - Το Βερολίνο στέλνει την Τρόικα στη Μαδρίτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληραίνει τη στάση του το Βερολίνο σε σχέση με το «ισπανικό πακέτο», διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπάρξει τρόικα στην Ισπανία η οποία θα ελέγχει την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Παρά την αρχική πρωινή αισιοδοξία που έδωσε ώθηση στο ισπανικό χρηματιστήριο και τα επινίκεια του Μαριάνο Ραχόι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» τονίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι η Ισπανία θα τεθεί υπό την επιτήρηση της τρόικας και πως το δάνειο θα προστεθεί στο δημόσιο χρέος.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Για την Ευρώπη ο δανειολήπτης είναι το ισπανικό κράτος. Η Ισπανία εγγυάται γι' αυτό, η Ισπανία θα διαθέσει τα χρήματα στις τράπεζες. Θα υπάρξει ομοίως μια τρόικα, και φυσικά θα ελέγχεται κατά πόσον τηρείται το πρόγραμμα, αλλά αυτό αφορά μόνον στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα».

Με βάση τις νεώτερες πληροφορίες, το Βερολίνο ετοιμάζει να αποστείλει την Τρόικα, η οποία θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη προκειμένου να ελέγξει την πορεία και την εκπλήρωση των στόχων προκειμένου να σωθούν οι ισπανικές τράπεζες.

Oι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς λίγα μόνο 24ωρα μετά την προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό διάσωσης, τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως ο αναπληρωτής διοικητής της ισπανικής κεντρικής τράπεζας, Χαβιέ Αριστέγκουι, υπέβαλε την παραίτησή του ενώ υποψήφιος για τη διαδοχή είναι ο Φερνάντο Ρεστόι Λοζάνο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες παραιτήθηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας, Μιγκέλ Ανγκελ Φερνάντεζ Ορντόνεζ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

Η ισπανική κεντρική τράπεζα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε για τους χειρισμούς της όσον αφορά την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ