«Λουκέτο» στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

«Λουκέτο» στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

Βαθιά είναι τα σημάδια της κρίσης που εμφανίζει ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και σε περιφερειακό επίπεδο. Οι οργανώσεις του κόμματος βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, με χρέη αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ κάποιες εξ αυτών είναι ένα βήμα πριν την έξωση. Πρόσφατο παράδειγμα οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Αιτ/νία οι οποίες παρότι ήταν από τις πιο ισχυρές σε όλη τη χώρα, εντούτοις απαξιώθηκαν και δε λειτουργούν.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτ/νίας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα πάγια έξοδα της (ενοίκια, φώς, τηλέφωνο, κ.λπ. ) με χρέη που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 3000 ευρώ, ενώ το γραφείο της οργάνωσης που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου παραμένει κλειστό.

Το σίγουρο είναι πως υπάρχει αδιαφορία από τα κομματικά στελέχη που προέρχεται όπως υποστηρίζουν από τη στάση του κόμματος, Θεωρούν ότι «χρησιμοποιήθηκαν» και αγωνίστηκαν για να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και μετέπειτα το ίδιο το κόμμα, από κόμμα αρχών και αξιών έγινε κόμμα παραγόντων και επέδειξε αδιαφορία για τις οργανώσεις του.

Άρα το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η αδιαφορία «και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί δεν μπορεί να ξεφτιλίζεται έτσι το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του νομού που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τι γίνεται με τις συνδρομές των μελών, αναρωτιoύνται κάποια κομματικά στελέχη, δικαίως αφού τα μέλη του κόμματος δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και κατακρίνουν το κόμμα που απέρριψε τις εισηγήσεις ορισμένων κομματικών στελεχών για στήριξη των οργανώσεων από στελέχη της αυτοδιοίκησης και όσων εξασφάλισαν ισχυρές θέσεις με την στήριξη του κομματικού μηχανισμού.

Σκληρός είναι στις δηλώσεις του ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Τορουνίδης «θεωρώ ότι οι οργανώσεις, και ειδικά αυτές του νομού που δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια, ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και, μόλις βγήκε, από θεσμικό κόμμα έγινε κόμμα παραγόντων και μας απαξίωσαν. Παίρνουν αποφάσεις και δεν μας ρωτούν, δεν εισακουγόμαστε και δεν μας υπολογίζουν» καταλήγει ο κ.Τορουνίδης. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, είναι επιτακτική η αναθεώρηση των κομμάτων και η προσαρμοσμένη στην νέα εποχή, οργάνωση και λειτουργία τους υποστηρίζουν άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ .

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γραμματέα τηςΤοπικής Οργάνωσης Μεσολογγίου Γιάννη Βισβίκη «Η οργάνωση της βάσης πρέπει να αποτελέσει έναν "ελεγκτικό" μηχανισμό στο κεντρικό κόμμα. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει στην Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας είναι λυπηρό και δηλώνει μία παραίτηση απο τις διεκδικήσεις που είναι υποχρεωμένες οι οργανώσεις να πρωτοστατούν. Είναι απαράδεκτο, προσωπικές πικρίες, φιλοδοξίες και μικροπολιτικά συμφέροντα να έχουν φέρει μια ιστορική οργάνωση στα πρόθυρα της διάλυσης. Έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία να μεταφέρουμε, τουλάχιστον, τις αγωνίες της και τα αιτήματά της στην κυβέρνηση και να διαφυλάξουμε την σχέση κυβέρνησης και κόμματος,που πρέπει να είναι ξεκάθαρη και διακριτή» καταλήγει.

Νανά Θεοδωροπούλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ