Zωδιολαλά για όλη την εβδομάδα! - iefimerida.gr

Zωδιολαλά για όλη την εβδομάδα!

zodia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάβασε τι θα συμβεί όλη την εβδομάδα, για να είσαι σαν έτοιμος από καιρό. Τα ζώδια σού μαρτυρούν τι θα γίνει, πριν γίνει.

Κριός

Όχι μόνο έκανες αλλαγές, αλλά τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Και μπορεί κάποιες στιγμές να αναρωτιέσαι «Και τώρα τι κατάλαβα;», αλλά η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο κατάλαβές εσύ αλλά και όλοι οι άλλοι γύρω σου. Επαγγελματικά η άνοιξη σε βρίσκει σε δρόμο αν όχι στρωμένο με ροδοπέταλα, σε ένα δρόμο σίγουρα ευκαιριών και το θέμα είναι να απλώσεις το χέρι σου και να διαλέξεις την πιο ώριμη ευκαιρία. Ο Μάιος θα αποδειχθεί ένας στοργικός μήνας για να κάνεις τα νέα σου ξεκινήματα. Ακόμα και εκείνα που φαντάζουν πολύ ριψοκίνδυνα θα γίνονται με άνεση και στυλ. Στα αισθηματικά δημιούργησες (έκανες πάλι το θαύμα σου) ένα μικρό κομφούζιο, και έτσι ολόκληρο τον Μάιο θα πρέπει να κάνεις τον τροχονόμο. Μην παραπονιέσαι, ακριβώς αυτό ονειρευόσουν ή τουλάχιστον αυτό έλεγες ότι ήθελες να σου σκύβει. (Πρόσεχε τι ακριβώς εύχεσαι). Όσο για την εμφάνισή σου, τις μονές μέρες τη βελτιώνεις, τις ζυγές όλος ο κόπος πάει στράφι. Σταμάτα να τρως και συνέχισε να πηγαίνεις γυμναστήριο.

Ταύρος

Η δουλειά αρχίζει να παίρνει ένα σχήμα. Όχι ένα οριστικό σχήμα, αλλά τουλάχιστον της δίνεις καλούπι, αφού κατάφερες μέσα από τις πολλές ευκαιρίες να διαλέξεις κάποιες που τουλάχιστον σου φαίνονταν πιο δελεαστικές. Δεν είσαι σίγουρος/η ότι βαδίζεις στο δρόμο της αρετής και της ελευθερίας, αλλά έχεις την αίσθηση ότι δεν διάλεξες και λάθος μονοπάτι. Στα αισθηματικά όλα έχουν το σχήμα της ανθοφορίας. Η Αφροδίτη στις 16/5 σου κάνει ένα πολύ ερωτικό ποδαρικό και εσύ αποφασίζεις επιτέλους να αφεθείς και να ζήσεις τον μήνα της καρδιάς σου. Άντε, βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους. Όλα βαίνουν από το καλό στο καλύτερο, και όσο και αν κάποιες νύχτες αναζητάς το δήμιό σου, το πρόβλημά σου, την αδιέξοδη παρελθοντική ιστοριούλα σου, έχεις αποφασίσει να πνίξεις τη νεύρωση και να πας τη ζωή σου παρακάτω. Καιρός ήταν.

Δίδυμος

Μερικές μέρες ταυτίζεσαι πάρα πολύ με τα πάθη του Χριστού. Είσαι πάνω στο σταυρό, ζητάς μια γουλιά νερό και οι άλλοι σου δίνουν χολή. Το ξέρεις όμως καλά, καλύτερα από τον καθένα, όχι μόνο θα έρθει η Ανάσταση (για σένα με καθυστέρηση ενός μήνα), αλλά και θα δικαιωθούν όλες εκείνες οι αγαθές σου ιδέες, όλα εκείνα τα οράματα που είχες για τον εαυτό σου και τους άλλους. Αρκεί να συνεχίσεις να είσαι σταθερός στη μεγάλη ιδέα. Με ενεργοποιημένο τον 12ο οίκο σου, χρειάζεται σκληρή δουλειά. Και η αλήθεια είναι ότι το έχεις χωνέψει. Η άνοιξη σού κάνει γλυκά μάτια, αλλά σε βλέπουμε πάλι με τα μανίκια σηκωμένα να δουλεύεις σαν να μην υπάρχει αύριο και τη συγκέντρωσή σου δεν την αποσπά ούτε η ανθοφορία ούτε η καλοκαιρία ούτε τίποτα. Ένα στραβοπάτημα μπορεί να γίνει, but ok, «άνθρωπος είμαι, κύριε πρόεδρε» σ’ ακούμε να λες. Στα αισθηματικά η κρεβατομουρμούρα δεν λέει να κοπάσει, αλλά έχεις εφαρμόσει την πινακωτή, πινακωτή, από το άλλο μου το αυτί, και με αυτή την τεχνική τα πράγματα καταλαγιάζουν σχεδόν από μόνα τους.

Καρκίνος

Ένα καλό ρητό λέει: Η ζωή δεν είναι κάτι, αλλά μάλλον μια ευκαιρία για κάτι. Από την άλλη, εσύ αυτό το «κάτι» το παίρνεις στα χέρια σου και το κρατάς σαν φοβική νάρκη, και ο φόβος σου αγγίζει τον θεό. Μα αν αυτό το «κάτι» το κρατήσεις ευλαβικά, το κάνεις δημιουργία, έρωτα και χίλια όμορφα πράγματα που έχεις μέσα σου. Και όταν η γκρίνια σ’ αφήνει ελεύθερο/η, τα αφήνεις και εσύ ελεύθερα τα πράγματα να λάμψουν. Τουτέστιν, my darling, μην αφήνεις τα χόρτα να σου κλείνουν το δρόμο. Αυτή η άνοιξη έχει μέσα της και δράση και αντίδραση. Αυτό που θα πράξεις, αυτό και θα λάβεις. Αν ομορφύνεις τις σκέψεις σου, θα ομορφύνει και η ζωή σου. Και να θυμάσαι ότι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξουν οι άλλοι είναι αν αλλάξεις πρώτα εσύ. Η αλλαγή ευνοείται αυτή την άνοιξη και ίσως είναι καιρός αυτά τα δυο τρία πραγματάκια που έχεις δει ότι σε κρατούν πίσω να αλλάξουν μια και καλή (λέμε τώρα).

Λέων

Οκ, γιατί να κρυβόμαστε; Έφαγες χτυπήματα και κάτω από τη ζώνη. Δεν ήταν μόνο ύπουλα και δυνατά, αλλά κάποιες στιγμές καραβοτσακίστηκες σε τέτοιο σημείο που θύμιζες τον Τιτανικό λίγο πριν βυθιστεί. Ναι, τη στιγμή που οι μουσικοί έπαιζαν στο κατάστρωμα Σοπέν. Όμως η άνοιξη είναι εδώ και έρχεται σαν βάλσαμο να επουλώσει την κουρασμένη σου καρδιά. Αν τώρα αποφασίσεις να κλείσεις την πόρτα στο παρελθόν, θα δεις να συμβαίνουν μια σειρά από ευχάριστα πράγματα και θα νιώσεις ότι επιτέλους έσπασε το κακό σπυρί. Επαγγελματικά έχεις ευκαιρίες, και πρέπει να είσαι σε εγρήγορση. Άδραξε τη στιγμή και θα δεις ότι τα πράγματα θα αρχίσουν τα τσουλάνε. Γι’ αυτό κάνε τη βρόμικη δουλειά, αυτή την άχαρη, όσο είναι καιρός, για να δεις επιτέλους μια ηλιόλουστη μέρα και να τινάξεις την πλούσια χαίτη σου με χάρη και τσαχπινιά.

Παρθένος

Και η δουλειά σου σε απασχολεί και τα οικονομικά σου και τα «αισθηματικά» και όλα τα θέματα τα έχεις ανοιχτά και ψάχνεις όχι μόνο για τις κατάλληλες ευκαιρίες αλλά και για κάποιες απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις που δεν κατάφερε να σου απαντήσει κανείς. Μια τέτοια ερώτηση είναι: «Γιατί ενώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και στη δουλειά και στις σχέσεις μου, αυτό που εισπράττω είναι μια μεγάλη απογοήτευση;». Μην περιμένεις να αλλάξουν μαγικά τα πράγματα, εσύ πρέπει να αλλάξεις πρώτα. Σταμάτα λοιπόν να παίζεις την κασέτα «Βασιλάκης Καΐλας»: «Μας εγκατέλειψε ο πατερούλης, είμαι καλός λουστράκος, δουλεύω 20 ώρες τη μέρα και δίνω τα λεφτά στη μανούλα». Αν δεν σ’ αρέσει η ζωή σου, άλλαξέ την. Ο Καζαντζάκης έλεγε «εσύ έχεις τα πινέλα, εσύ και τα χρώματα». Οι μέρες της δράσης είναι εδώ. Για καιρό αισθάνεσαι ακινητοποιημένος/η και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η κατάσταση αν δεν κάνεις εσύ ένα βήμα μπροστά. Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο για τον Παρθένο.

Ζυγός

Το εργασιακό τοπίο μοιάζει άλλοτε με ένα μπερδεμένο κουβάρι και άλλοτε με ένα εύφορο λιβάδι και έτσι τις μισές μέρες απελπίζεσαι και τις άλλες μισές νιώθεις τεράστια ικανοποίηση. Είναι καιρός να σταθεροποιήσεις και τη διάθεσή σου αλλά και τον τρόπο που δουλεύεις, γιατί από τη μια αποφασίζεις να τα δώσεις όλα για όλα και από την άλλη τεμπελιάζεις σε απελπιστικό βαθμό. Η δουλειά θέλει ακόμα την προσοχή σου και μάλιστα το εκατό τοις εκατό σου, γιατί ενώ δείχνει να πηγαίνει κάποιες στιγμές «ικανοποιητικότατα», αυτός ο εφησυχασμός μπορεί να είναι επικίνδυνος, ειδικά με τον Άρη στον 8ο οίκο σου. Οι σχέσεις, πάλι, πηγαίνουν καλά και νιώθεις ότι η άνοιξη πολύ σου ταιριάζει, αφού όλα μέσα σου ανθίζουν. Και ενώ είσαι σε καλό δρόμο, η αρετή σου δοκιμάζεται με μια σειρά από προκλήσεις που μπορεί να έρχονται και από το παρελθόν. Οι επώδυνες αλλαγές δεν σου ταιριάζουν, ειδικά τώρα που έχεις αποφασίσει να μπεις σε σειρά, οπότε ακόμα κι αν υποκύψεις στον πειρασμό, φρόντισε τουλάχιστον να έχεις το μυαλό σου καθαρό για να μπορέσεις κάπως να τα μπαλώσεις και να συνεχίσεις στο δρόμο του δοσίματος και της συνέπειας.

Σκορπιός

Έστω και με καθυστέρηση, η άνοιξη αποφάσισε και έστησε χορό, όχι με τον ξανθό Απρίλη, ως όφειλε, αλλά με τον ερωτιάρη Μάη. Έτσι, νιώθεις κι εσύ ότι είσαι σε μια πίστα ευκαιριών και χορεύεις σάμπα. Μετά από μήνες ταλαιπωρίας, επιτέλους σκας χαμόγελα αισιοδοξίας. Το χαλασμένο τηλέφωνο είναι στον κάλαθο των αχρήστων, η επικοινωνία έχει γίνει πιο εύκολη, οι επαγγελματικές ευκαιρίες δεν είναι λίγες και έχεις βρει πάλι και το χαμένο σου κέφι. Όσο για τον έρωτα, φυσικά και έχει την τιμητική του, αφού με την ανθοφορία έχει μπουμπουκιάσει και η αυτοπεποίθησή σου και τίποτα δεν σε κρατάει πια σπίτι. Ο Σκορπιός ξεπατικώνει τις επικοινωνιακές χάρες των Διδύμων και γίνεσαι τόσο κοινωνικός που τα υπόλοιπα ζώδια σε κοιτούν έκπληκτο. Κοντολογίς, τίποτα δεν σε σταματά, ούτε καν οι ίδιες οι αναστολές σου. Έχεις αποφασίσει να χαρείς, και αυτό ακριβώς θες να κάνεις.

Τοξότης

Επειδή κουράστηκες με τα πίσω μπρος και με εκείνη την απόφαση που την έσερνες και δεν έλεγες να την πάρεις, η άνοιξη σε βρίσκει να κάνεις τις μεγάλες αλλαγές. Τώρα λες που η γη βγάζει χορτάρι, ας ξεχορταριάσω όλα εκείνα που με έχουν πληγώσει, με έχουν κουράσει και με έχουν αφήσει ακινητοποιημένο/η στην γωνιά μου. Η άνοιξη λίγο πριν φύγει και ξημερώσει ένα ζεστό καλοκαίρι σε παρασέρνει στο high της και τώρα βλέπεις πιο καθαρά από ποτέ τι πρέπει ακριβώς να γίνει και με ποιον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, μην κάνεις πίσω, η ζωή ευνοεί τους τολμηρούς. Μην κάνεις πίσω και διώξε τον φόβο όσο πιο μακριά μπορείς. Αφού αυτός είναι που σε κρατάει τόσους μήνες ακινητοποιημένη/ο. Και στη δουλειά μην κάνεις πίσω, μην ζητήσεις τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. En general, ο Τοξότης που κρύβεις μέσα σου επέστρεψε και δείχνεις να μην αστειεύεσαι, και όποιος δεν το λάβει σοβαρά υπόψη του αυτό, κακό του κεφαλιού του.

Αιγόκερως

Το πλανητικό τουρλουμπούκι στον Ταύρο σού δίνει ένα ευεργετικό σπρώξιμο. Και αν γινόταν να έχεις μια πανοραμική θεά του εαυτού σου, θα έβλεπες πράγματι έναν άνθρωπο με χιλιάδες ευθύνες, που όμως καταφέρνει τα δύσκολα και αποτυγχάνει στα εύκολα, κι αυτό γιατί ενώ δείχνεις ότι είσαι καλός καπετάνιος στην φουρτούνα, τελικά πνίγεσαι σε μια σταγόνα νερό. Άφησε τους συναισθηματισμούς κατά μέρος και κάνε αυτό που ξέρεις και που πρέπει να κάνεις. Όσο για τα συναισθηματικά σου, αυτή τη στιγμή ευνοούνται οι εξελίξεις, δηλαδή ή μείνε ή χώρισε ή προχώρησε ή, τέλος πάντων, αποφάσισε να μείνεις μαζί του/της κάτω από την ίδια στέγη. Σε κάθε περίπτωση, ξύπνησε την αρκούδα σου από τη χειμερία νάρκη. Είναι άνοιξη, πότε θα το καταλάβεις επιτέλους, και κυρίως, πότε θα το χαρείς; Με τον πέμπτο οίκο σου ενεργοποιημένο, «σήκω χόρεψε, κουκλί μου, να σε δω, να σε χαρώ»!

Υδροχόος

Εκεί που δεν υπάρχει ελευθερία και αγάπη, τα πάντα στερούνται νοήματος, σ’ ακούμε να λες. Υδροχόε, εντάξει από συνθήματα, μπορείς να γεμίσεις όχι μόνο όλους τους τοίχους αλλά και όλο το εμβαδόν της Γης. Η Αφροδίτη από τις 160/5 στον Ταύρο σε κάνει tres ερωτύλο. Το θέμα είναι να περάσεις από τα λόγια στις πράξεις. Αυτό σου ζητούν, αυτό και οφείλεις να κάνεις. Το αίτημα έχει γίνει απαίτηση, δικαιολογημένα όμως, γιατί το έχεις κουράσει καιρό τώρα. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, κανείς δεν σου ζητάει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που μπορείς να δώσεις. Το θέμα είναι να μη δεις τη δέσμευση σαν φυλακή, αλλά σαν πρόκληση για συντροφικότητα, αφού στην τελική αυτό έχεις και εσύ ο/η ίδιος/α ανάγκη. Στη δουλειά τα πράγματα είναι ακόμα απαιτητικά, αλλά κάποιος τάισε το ατάιστο σκυλί και τουλάχιστον δεν δαγκώνει, που σημαίνει ότι οι απαιτήσεις φτάνουν ακόμα στον θεό, αλλά θα μπορείς τουλάχιστον να κάνεις ανενόχλητος/η τη δουλειά σου. Με δυο λόγια: Κάν’ το φυσικά και μη σιχαίνεσαι.

Ιχθύες

«Μέσα σου να σκάβεις. Μέσα σου είναι η πηγή κάθε καλού και πάντα θα μπορεί να αναβλύζει αν πάντα σκάβεις» έλεγε ο Μάρκος Αυρήλιος, που σημαίνει ότι αυτή την άνοιξη η δουλειά και η αναμέτρηση είναι με τον εαυτό σου. Αν δεν καλλιεργήσεις το μαγικό σου κήπο, δεν θα δεις ανθοφορία, που σημαίνει ότι πρέπει να ξεχορταριάσεις τις τσουκνίδες και τα ξερά και να βάλεις λίπασμα στο έδαφος. Γενικά, οφείλεις να σε φροντίσεις και να σε κανακέψεις, γιατί τον τελευταίο καιρό ήσουν με ένα μαστίγιο στο χέρι και, σαν τον μοναχοκαλόγερο στο «Όνομα του Ρόδου», σε κάθε παραστράτημα έδινες στην πλάτη σου και καταλάβαινε. Τι βίτσιο κι αυτό. Για χαλάρωσε λίγο, αγαπητό συμπαντικό αδέλφι. Μην περιμένεις το θαύμα να σκάσει δίπλα σου αλλά μέσα σου. Μην περιμένεις τίποτα, για να ‘ρθουν όλα, έλεγε ο Βούδας. Σταμάτα λοιπόν να είσαι προσκολλημένος στο αποτέλεσμα και κοίταξε να απολαύσεις όλα αυτά που είναι γύρω σου, και δεν είναι λίγα. Δηλαδή καλή και η δουλειά, αλλά ακόμη καλύτερο αυτό που συμβαίνει έξω από το παράθυρό σου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ