Στο στόχαστρο του Βενιζέλου ο Πάγκαλος - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο του Βενιζέλου ο Πάγκαλος

Στο στόχαστρο του Βενιζέλου ο Πάγκαλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ο αποδέκτης του αυστηρού μηνύματος που έστειλε χθες κατά την διακαναλικη ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας για κάποιους που «πλήγωσαν τον ελληνικό λαό ηθικά και πολιτικά».

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει προκαλέσει κατ' επανάληψη με δηλώσεις του τύπου «μαζί τα φάγαμε». Πολύ πρόσφατα επίσης ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε θέσει πρώτος θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σε έκτακτο Συνέδριο, ενώ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο κ. Πάγκαλος –που δεν έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής– δεν υποστήριξε την εκλογή του σημερινού προέδρου του Κινήματος ενώ είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τους «μεταρρυθμιστές» (Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση) με τους οποίους είχε συμφάγει σε ταβέρνα στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για στελέχη που «γενικώς μάς έχουν πλήξει με την συμπεριφορά τους» όπως είπε. Παρακάλεσε δε «να μην επιμένουν σε αυτήν την επιθετική στάση κατά της Παράταξης, που ανέδειξε πολλούς από αυτούς και τους προέβαλε πολιτικά και τούς έδωσε την ευκαιρία να χειριστούν πολύ σημαντικά αξιώματα, αλλά πολλοί από αυτούς πλήγωσαν τον ελληνικό λαό. Τον πλήγωσαν και ηθικά και πολιτικά».

Παρότι ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το ποιούς εννοεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «τα πρόσωπα τα ξέρει πολύ καλά ο ελληνικός λαός».

«Τον Πάγκαλο είχε στο νου του» βεβαιώνει συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η αιχμηρή αναφορά του δεν στόχευε επ' ουδενί μέλος της πολιτικής γραμματείας των "7" (Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μίμης Ανδρουλάκης, Κώστας Σκανδαλίδης και Πέτρος Ευθυμίου).

Σε ερώτηση αν εκτός του κ. Πάγκαλου, είχε και άλλους κατά νου, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου απαντούσαν με νόημα: «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται...»

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να ακυρώσει το ενδεχόμενο να υποστεί το... δικό του «Ζάππειο» και τυχόν πρωτοβουλίες αμφισβήτησης του το βράδυ των εκλογών διαμηνύοντας ότι θα είναι «γελοίο» να εμφανιστεί «οποιοσδήποτε που δεν εμφανίστηκε στις 18 Μαρτίου (σ.σ. οπότε και αναδείχθηκε πρόεδρος) και να λέει τώρα "είμαι κι εγώ εδώ!"». Ενώ επέμεινε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί καθώς έχει πολύ νωπή λαϊκή εντολή στο πρόσωπο του.

Από την άλλη πλευρά, εκτός του κ. Πάγκαλου, μια σειρά στελέχη που είδαν ότι παραγκωνίζονται από τον κ. Βενιζέλο και δεν έχουν ηγετική θέση στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, είναι προφανές ότι τελούν σε αναμονή και όλα – σε σχέση με τις κινήσεις τους - θα κριθούν από το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ