Η οικονομική κρίση φέρνει «νέα εγκλήματα» και κάνει την Ελλάδα, Μεξικό - iefimerida.gr

Η οικονομική κρίση φέρνει «νέα εγκλήματα» και κάνει την Ελλάδα, Μεξικό

Η έξαρση της εγκληματικότητας τείνει να κάνει την Ελλάδα Μεξικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφιαλτική τείνει να γίνει η κατάσταση στην χώρα μας, καθώς η εγκληματικότητα σε όλη σχεδόν την επικράτεια έχει χτυπήσει κόκκινο, με τις ληστείες, τις δολοφονίες αλλά και τις απαγωγές να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Οι Έλληνες, από τους πιο φοβισμένους λαούς της Ευρώπης, κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους και οπλίζονται προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να τους επιτεθούν και να τους ληστέψουν. Όπως δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, οι σκηνές αυτές είναι προβολές από ένα κοντινό μέλλον το οποίο τείνει να κάνει την χώρα μας, ένα νέο... Μεξικό.

Η οικονομική κρίση που έχει κάνει πολλούς συμπολίτες μας να μην μπορούν να έχουν τα απαραίτητα να επιβιώσουν, τους εξαναγκάζει να στραφούν στο έγκλημα. Τα εγκλήματα αυτά «αλλάζουν», θυμίζοντας τα δεδομένα του Μεξικού ή χωρών της Λατινικής Αμερικής, χώρες που εγκληματικότητα «βαράει κόκκινο».

Από τα χαρακτηριστικότερα εγκλήματα της μελλοντικής αυτής Ελλάδας σύμφωνα με τις αστυνομικέ αρχές αναμένονται να είναι οι απαγωγές, ενώ εκφράζονται φόβοι για την συχνότητα των εγκλημάτων που θα κάνει το έργο της Αστυνομίας ακόμη πιο δύσκολο για να εξιχνιάσει τις υποθέσεις.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι οι «απαγωγές της τίγρης» αντιπροσωπεύει επιχειρήσεις απαγωγών οι οποίες πραγματοποιούνται από άτομα που ωθούνται από την ανέχεια στην παραβατικότητα με αποτέλεσμα να είναι σχεδιασμένες «στο πόδι». Κύριο στόχοι, συγγενείς διευθυντών τραπεζών ή μεγαλοστελεχών επιχειρήσεων με σκοπό να τους αναγκάσουν να ληστέψουν τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ