Λοβέρδος: Παίζουμε την τελευταία μας ευκαιρία - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Παίζουμε την τελευταία μας ευκαιρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι δρομολογούν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι "δεν έχει θεση σε αντιφατικές και νεφελώδεις πολιτικές. Μιλώντας πριν απο λίγο στο iefimerida ο υπουργός υγείας δήλωσε οτι χώρα παίζει πλεον την τελευατία της ευκαιρία και δεν έχει χρόνο να χάνει σε αδιεξοδες και αντιφατιοκές πολιτικες. Λίγοές ώρες νωρίτερα με τις προηγούμενες δηλώσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος άνοιγε διάπλατα την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση, αφού δείχνει να μην πιστεύει πλέον στη δυνατότητα της πλειοψηφίας να εφαρμόσει αποτελεσματικά και αξιόπιστα μια πολιτική διάσωσης της χώρας. Μιλώντας με φίλους και συνεργάτες, αμέσως μετά τις επίμαχες αυτές δηλώσεις -δηλώσεις που αποπνέουν ένα έντονο άρωμα ανασχηματισμού, ίσως και πρόωρων εκλογών-, ο Α. Λοβέρδος έλεγε: «Έκανα ό,τι μου επιβάλλει η συνείδησή μου», διαψεύδοντας ταυτόχρονα τις φήμες ότι υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του ή ότι λειτουργεί σαν "λαγός" για να παγιδευτεί η ΝΔ και να αναγκαστεί να ψηφίσει με τη διαδιακσία των 180 βουλευτών το μεσοπρόθεσμο σχεδιο δημοσιονομικής σταθερότητας στη Βουλή. Και μολονότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έσπευσε να καλύψει τον υπουργό Υγείας, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, πολλοί είναι εκέινοι που θεωρούν ο υπουργός Υγείας είναι πλέον με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει: «Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές εγώ δεν έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση, είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού», ενώ παράλληλα είχε ζητήσει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου από πλειοψηφία 180 ψήφων.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Για να σταλεί το απαραίτητο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου, με τις πολιτικές που προαναφέρθηκαν, να ψηφιστεί μέσα από δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και που για την ψήφιση του, όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία. Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική -τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται-, αλλά τη διευρυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου».

Πάντως, αυτή του η δήλωση προκαλεί έντονους προβληματισμούς και φουντώνει τα σενάρια περί εκλογών, αφού παραμένει αμφίβολο το αν η ΝΔ θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ