Τζήμερος: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό, είχε κακής ποιότητας ευφυΐα» - iefimerida.gr

Τζήμερος: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό, είχε κακής ποιότητας ευφυΐα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θάνος Τζήμερος μικρός ήθελε να γίνει φαροφύλακας εξαιτίας της αγάπης του για τη θάλασσα, αφού τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στην πόλη του Βόλου. Ωστόσο μεγαλώντας απέκτησε μία ιδιαίτερη σχέση με τη γλώσσα, η οποία τον γοήτευσε γιατί του έδινε τη δυνατότητα να την αποδομεί και να την επαναδομεί.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα μιλάει εκτός από τα παιδικά του χρόνια και για την φοιτητική ζωή του, αλλά και για την τραγική κατάσταση που αντίκρισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην ΑΣΟΕΕ. «Ενα κτίριο αχούρι με σκισμένες αφίσες, χυμένους καφέδες, πατημένα τσιγάρα, βρομιά και διάφορους τύπους των οποίων η διανοητική επάρκεια φαινόταν με το καλημέρα. Αυτοί δεν άξιζαν να είναι φοιτητές, αλλά ούτε καν να πάρουν απολυτήριο δημοτικού. Το να είσαι στην ΑΣΟΕΕ εκείνη την περίοδο ήταν μία τραυματική εμπειρία».

Αναφερόμενος στο τι ψήφισε το '81, ο κ.Τζήμερος είπε πως είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για να έρθει η Αλλαγή, αλλά γρήγορα κατάλαβε «την απάτη που μας οδηγούσε ο συγχωρημένος – ασυγχώρητος». Αναφέρει χαρακτηριστικά «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό. Είχε κακής ποιότητας ευφυΐα που υποτάσσεται σε συγκεκριμένους σκοπούς και χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες επιδιώξεις όπως ακριβώς ο Βενιζέλος και η Κανέλλη».

Παράλληλα επιμένει στη δήλωση του ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου είναι πολιτικοί με χαμηλή νοημοσύνη και επειδή δεν έχουν καμία επαγγελματική εμπειρία δεν θα τους προσλάμβανε ποτέ.

Τέλος επεσήμανε πως αν μπει η Δημιουργία Ξανά στη Βουλή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αρκεί τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα να μην τις εξαγγείλει μόνο αλλά και να τις πραγματοποιήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ