ΔΝΤ: Η οικονομία της Τουρκίας οδεύει προς ομαλή προσγείωση - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Η οικονομία της Τουρκίας οδεύει προς ομαλή προσγείωση

ΔΝΤ: Η οικονομία της Τουρκίας οδεύει προς ομαλή προσγείωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοίνωση για την πορεία της οικονομίας της Τουρκίας έβγαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας πως η γειτονική χώρα οδεύει προς μία ομαλή προσγείωση μετά από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires , το ΔΝΤ επισημαίνει πως η Άγκυρα πρέπει να πετύχει τους στόχους της για τον προϋπολογισμό και να διατηρήσει σφιχτή τη νομισματική πολιτική ώστε να προστατέψει τον εαυτό της από ενδεχόμενα εξωτερικά σοκ.

Οι σφιχτές μακροοικονομικές πολιτικές που τέθηκαν σε εφαρμογή το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ήταν οι κατάλληλες, σημειώνει το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις δημιουργούν καθοδικούς κινδύνους.

«Εάν υλοποιηθούν αυτοί οι κίνδυνοι, ο ισχυρός ισολογισμός του δημόσιου τομέα δίνει στις αρχές το περιθώριο για αντικυκλικές πολιτικές,» συμπληρώνει το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ