Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν οι παίκτες της Ολλανδίας - iefimerida.gr

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν οι παίκτες της Ολλανδίας

Ολλανδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν καν ξεκινήσει το Euro 2012, άρχισαν τα παρατράγουδα στην διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Οπως καταγγέλλουν οι παίκτες της εθνικής Ολλανδίας, στην προπόνηση της Πέμπτης που ήταν ανοικτή για το κοινό στο στάδιο της Κρακοβίας, έπεσαν θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς από Πολωνούς οπαδούς, οι οποίοι υποδέχτηκαν τους έγχρωμους παίκτες των «οράνιε» κάνοντας ήχους από μαϊμούδες. Μάλιστα μετά από εντολή του αρχηγού Μαρκ Φαν Μπόμελ, οι παίκτες μετακινήθηκαν προς το μέρος του γηπέδου που ήταν μακριά από τις εξέδρες.

«Μας προκαλεί αηδία, πόσο μάλλον όταν έχεις επισκεφθεί προηγουμένως το Άουσβιτς, όταν γίνεται δεκτός με τον τρόπο αυτό. Φυσικά και πρόκειται να απευθυνθούμε στην UEFA και εάν συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα παιχνίδι, τότε θα μιλήσουμε με τον διαιτητή και θα του ζητήσουμε να αποχωρήσουμε από το γήπεδο», δήλωσε ο Φαν Μπόμελ για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ