Μπαν Κι Μουν: «Το αίμα που ρέει, μας οδηγεί στους δράστες των εγκλημάτων» - iefimerida.gr

Μπαν Κι Μουν: «Το αίμα που ρέει, μας οδηγεί στους δράστες των εγκλημάτων»

Μπαν Κι Μουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανείπωτη βαρβαρότητα που σημειώνεται στη Συρία, εδώ και ένα χρόνο, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

«Το αίμα που ρέει, μας οδηγεί στους υπεύθυνους δράστες των εγκλημάτων», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προτείνοντας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη όλων των θυμάτων των αιματηρών συγκρούσεων στη Συρία.

Το αποκλειστικό θέμα συζήτησης, στη σημερινή ολομέλεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, είναι η φονική βία στη Συρία.

«Το καθεστώς του προέδρου 'Ασαντ έχει απολέσει κάθε νομιμοποίηση», τόνισε στην ίδια ομιλία ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, «αφού δολοφονεί αθώους πολίτες κι ανάμεσά τους πάμπολλα παιδιά».

Εδώ και ένα χρόνο, από τότε που ξεκίνησε η εξέγερση κατά του καθεστώτος Άσαντ στη χώρα, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 13.000 άνθρωποι, με την διεθνή κοινότητα να μην έχει καταφέρει να οργανώσει μια αποτελεσματική παρέμβαση για επίλυση της διαμάχης, που θεωρείται ότι εξελίσσεται σε «εμφύλιο» και «γενοκτονία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ