Φόβοι για νέο σεισμό κλείνουν πυρηνικό σταθμό στην Ιαπωνία - iefimerida.gr

Φόβοι για νέο σεισμό κλείνουν πυρηνικό σταθμό στην Ιαπωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιαπωνική κυβέρνηση, υπό τον φόβο νέου σεισμού και τσουνάμι, ζήτησε από την τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας να κλείσει ένα απ’ τους πυρηνικούς σταθμούς της που βρίσκεται πολύ κοντά στο Τόκυο και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Σε περίπτωση που η εταιρία δεχθεί, ο σταθμός θα κλείσει για 2 χρόνια και θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο τοίχος προστασίας από τσουνάμι. Το μεγάλο ερωτηματικό για τους υπεύθυνους της εταιρίας έιναι το πώς θα καταφέρουν να βρουν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής ενέργειας. Η απόφαση τους αναμένεται μέχρι αυριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μπορεί να υπέκυψε στις μεγάλες πιέσεις επιστημόνων και της κοινής γνώμης, όμως όπως δήλωσε το πιθανό κλέισιμο του πυρηνικού σταθμού αποτελεί μια εξαίρεση και η Ιαπωνική κυβέρνηση επιμένει στον πυρηνικό ενεργειακό προσανατολισμό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ