Τρενάκι του λούνα παρκ έσωσε νεαρή καρκινοπαθή από βέβαιο θάνατο - iefimerida.gr

Τρενάκι του λούνα παρκ έσωσε νεαρή καρκινοπαθή από βέβαιο θάνατο

Βρετανίδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 12 ετών, η Βρετανίδα Έμα Μπάσετ ένιωθε για περίπου 1 μήνα αφόρητους πονοκεφάλους και ζαλάδα. Για να της φτιάξουν τη διάθεση, οι γονείς της την πήγαν σε ένα λούνα παρκ, μια ημέρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού τους με το γιατρό, χωρίς να φαντάζονται ότι αυτή η βόλτα θα ήταν η σωτηρία του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η μικρή είχε αναπτύξει έναν όγκο στον εγκέφαλο τόσο μεγάλο, ώστε εμπόδιζε τη φυσιολογική ροή των εγκεφαλικών υγρών. Την ημέρα της επίσκεψης στο λουνα παρκ, η κατάσταση είχε φτάσει, χωρίς να το γνωρίζει κανείς τότε, σε τόσο οριακό σημείο, ώστε η μικρή είχε ακόμα λίγες ώρες ζωής.

Η βόλτα με το τρενάκι όμως, απέβη σωτήρια, καθώς αναδιοργάνωσε τα εγκεφαλικά υγρά που είχαν συσσωρευτεί και ασκούσαν πίεση στο κρανίο της. Χάρη σε αυτό το γεγονός, κέρδισε κάποιες μέρες ζωής, δίνοντας έτσι στους γιατρούς την ευκαιρία να προλάβουν να τη χειρουργήσουν και να αφαιρέσουν τον όγκο.

Η επέμβαση ήταν υψηλού ρίσκου, καθώς ακόμα κι αν η Έμα κατάφερνε να επιβιώσει, είχε αυξημένες πιθανότητες να μείνει φυτό. Ωστόσο, σήμερα, 8 χρόνια μετά, κατάφερε να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα, είναι καλά στην υγεία της και ζει μια φυσιολογική ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ