Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεατρική παράσταση με άρωμα ελληνικό, «Συν-Κινητικό» Φεστιβάλ Χορού, απαγγελία ποίησης απο τον Γιάννη Στάνκογλου στα Public, εργασίες της Γαλλικής σχολής Αθηνών, παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ζουράρι, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Αγγέλα του Ένκε Φεζολλάρι

H Λυκόφως παρουσιάζει ένα εμβληματικό ελληνικό έργο, την Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, σε μια αυλή στον Κεραμεικό (στο χώρο της Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28) από 7 Ιουνίου 2012 και για λίγες μόνο παραστάσεις. Η παράσταση θα παίζεται σαν σε θερινό σινεμά, σαν ελληνικό γλέντι, πριν τη δύση του ηλίου, με φυσικό φως σε μια αυλή στο κέντρο της πόλης, στις 20.00, την ώρα που ο αθηναϊκός ήλιος χαρίζει στην πόλη τα πιο όμορφα χρώματά του, λίγο πριν ετοιμαστεί να κρυφτεί για να αφήσει τη θέση του σε μια πιο άγρια πραγματικότητα. Αθήνα, 1950.
Αυλή (Kunsthalle Athena) Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο, (μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ), Αθήνα.
Γενική Είσοδος: 12 Euro
Πληροφορίες Τηλ. 6985920544. ΩΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 11.00-15.00 & 17.00-20.00.

ΧΟΡΟΣ

  • Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων: Η ομάδα Συν - Κίνηση στο θέατρο Ροές

Η ομάδα εκφραστικού χορού «Συν-Κίνηση» θα παρουσιάσει τη νέα της παραγωγή με τίτλο «Ιστορίες Σωμάτων» στην Αθήνα στις 7, 8 & 9 Ιουνίου, στο ετήσιο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Θέατρο «Ροές». Το σώμα έχει τις σιωπές και τις λέξεις του: τη δική του γεωγραφία. Χαρτογραφούνται πάνω του εκρήξεις, βιώματα και αναμνήσεις που το ταρακουνούν, εμμονές και επαναλήψεις που ζητούν απελευθέρωση. Ωκεανοί και θύελλες που του αλλάζουν θέσεις στο χωρόχρονο, πεδιάδες ησυχίας και γαλήνης για ανατροφοδότηση.
Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16, Γκάζι (σταθμός μετρό Κεραμεικός), Αθήνα.
Τηλ: 210.34.74.312 (5:30μμ-10μμ καθημερινά)
11ο φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων 2011

  • Creo: What if - would you: Παράσταση στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα

Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo μετά από μία ερευνητική διαδρομή και μία σειρά ανοιχτών προβών σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, παρουσιάζει το work in progress «What if / would you» στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Καλλιρρόης 10, Αθήνα, Μετρό Ακρόπολη, Τραμ Στάση Βουλιαγμένης.
Πληροφορίες: http://creodancecompany.wordpress.com/

  • «medDeT» από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο θέατρο Χώρα

Το 11ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων παρουσιάζει την ομάδα «Κι όμΩς κινείται» στην παράσταση «medDeT» που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Χώρα στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στις 22.00. Κατά βάθος η επανάσταση έλαβε χώρα παντού, μόνο που αυτό δεν έγινε καθόλου όπως το περιμέναμε. Παντού ό,τι απελευθερώθηκε, αποδεσμεύτηκε από την έννοιά του, την ουσία του, την αξία του, την αναφορά του, την προέλευση και το σκοπό του και εξακολουθεί να λειτουργεί, μόνο που η ιδέα του έχει προ πολλού εκλείψει.Ο καθένας έχει φορτωθεί την ευθύνη της ζωής του. Αβάσιμη ουτοπία.
Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη
Ημερομηνία 7 - 8 - 9 Ιουνίου στις 22.00. Διάρκεια: 80 λεπτά.
Τιμές εισιτηρίων 10ευρώ
Πληροφορίες Τηλ.: 2108673945.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Οι εργασίες της Γαλλικής Σχολης Αθηνών το 2012

Ο καθιερωμένος απολογισμός και προγραμματισμός της σχολής, από τον διευθυντή Αλ. Φαρνού, συνοδεύεται από εισήγηση της Σ. Ντεσάμπ, επιµελήτριας του Μουσείου του Λούβρου, σχετικά µε τις συλλογές της Αρχαίας Μακεδονίας του εμβληματικού πολιτιστικού ιδρύματος.
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι. Τηλ.: 2103398600
7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΒΙΒΛΙΟ

  • «Ελληνική Δημοκρατία»

Ο Κ. Ζουράρις παρουσιάζει το νέο του βιβλίο για το δημοκρατικό καθεστώς μετά τη Μεταπολίτευση και αναφορές στην άμεση δημοκρατία.
Free Thinking Zone, Σκουφά 64 και Γριβαίων, Κολωνάκι, Τηλ.: 2103617461. Στις 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

  • Γιώργος Κακουλίδης, Ποίηση 1979-2012

Η Πολιτιστική Δράση της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας παρουσιάζει τον τόμο με το σύνολο των στίχων του Γ. Κακουλίδη, ποιήματα βιωματικά που «αναδύονται από τις σκοτεινιές των μητροπόλεων». Ομιλητές: Θ. Μικρούτσικος, Β. Τσοκόπουλος.
Διαβάζουν οι ηθοποιοί Γ. Στάνκογλου και Μ. Κίτσου.
Public, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Τηλ.: 2103246210. 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ