Πρόγραμμα 340 εκατ. ευρώ για τους νέους αποφάσισε η Πορτογαλία - iefimerida.gr

Πρόγραμμα 340 εκατ. ευρώ για τους νέους αποφάσισε η Πορτογαλία

Πορτογαλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόγραμμα ύψους 344 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για νέους αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, από την οποία θα μπορούσαν να ωφεληθούν 90.000 περίπου νέοι, περιλαμβάνει τη δημιουργία επαγγελματικών stage, οικονομική βοήθεια για την πρόσληψη και την κατάρτιση, καθώς και στήριξη των επενδύσεων, εξήγησε ο υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιγκουέλ Ρέλβας, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται μέσω του επαναπρογραμματισμού των κονδυλίων της ΕΕ, προβλέπει τη μείωση των φόρων επί της μισθοδοσίας μέχρι και 90% για 18 μήνες για τις εταιρείες που προσλαμβάνουν νέους μακροχρόνια ανέργους.

Φέτος η Λισαβόνα αναμένει η ύφεση να φτάσει στο 3% ενώ η ανεργία θα αγγίξει το 15,5%, μέγεθος το οποίο έχει αυξητικές τάσεις. Τον Απρίλιο, η ανεργία έφθανε ήδη στο 15,2% του ενεργού πληθυσμού και στο 36,6% για τους νέους κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ